Antena Meniu Search
x

Biserica din Columbia a dat publicităţii o listă cu 26 de preoţi acuzaţi de agresiuni sexuale

Biserica din Columbia a dat publicităţii o listă cu 26 de preoţi acuzaţi de agresiuni sexuale, ca urmare a unei decizii a justiţiei. Dintre preoţii de pe listă, cei mai mulţi încă sunt în activitate, informează AFP.

de Redactia Observator

la 28.08.2022, 12:23

Preot catolic
Biserica din Columbia a dat publicităţii o listă cu 26 de preoţi acuzaţi de agresiuni sexuale - Shutterstock

Numele preoţilor care fac obiectul unei anchete pentru agresiuni sexuale asupra minorilor au fost publicate de arhiepiscopia din Medellin.

Lista cuprinde numele preoţilor denunţaţi la Parchet în perioada 1995-2019 şi a fost dată publicităţii după ce justiţia a acceptat o solicitare în acest sens a jurnalistului Juan Pablo Barrientos, care face o o anchetă media cu privire la cazurile de pedocriminalitate din Biserică.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

“Majoritatea acestor preoţi care au violat copii au fost suspendaţi o scurtă perioadă, iar apoi şi-au reluat îndatoririle”, a precizat jurnalistul, potrivit news.ro.

Arhiepiscopul Ricardo Tobon a declarat că biserica va arăta transparenţă, subliniind că nu are nicio intenţie să ascundă ceva.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Biserica din Columbia a dat publicităţii o listă cu 26 de preoţi acuzaţi de agresiuni sexuale