Antena Meniu Search
x

Un comandant militar iranian îi transmite lui Trump că Iranul este gata să înfrunte SUA oricând

Comandantul militar de rang înalt Qassem Suleimani l-a asemănat pe preşedintele american, Donald Trump, cu o persoană care participă la jocuri de noroc şi cu un proprietar de cabaret

Un comandant militar iranian îi transmite lui Trump că Iranul este gata să înfrunte SUA oricând - Sursă: Hepta

Comandantul militar de rang înalt Qassem Suleimani l-a asemănat pe preşedintele american, Donald Trump, cu o persoană care participă la jocuri de noroc şi cu un proprietar de cabaret, precizând că Iranul va fi cel care „va termina orice posibil război dintre cele două ţări", scrie The Guardian.

„Vă transmit, domnule Trump: suntem aproape de dumneavoastră, chiar şi unde nu vă gândiţi. În locuri în care nu vă puteţi imagina, noi suntem lângă dumneavoastră. Noi, naţiunea iraniană, am trecut prin evenimente dure. Poate că veţi începe războiul, dar noi îl vom termina. Întrebaţi-vă predecesorii. Aşa că nu ne mai ameninţaţi. Suntem pregătiţi să vă înfruntăm”, a declarat Suleimani, cel care conduce forţele Quds, secţiunea externă a Gărzilor Revoluţionare ale Iranului, în timpul unui discurs ţinut în oraşul vestic Hamedan.

„Marea Roşie, care era securizată, acum nu mai este aşa din cauza prezenţei americane ... Forţele Quds şi eu suntem egalul vostru. Nu adormim seara până nu ne gândim la voi”, adăugat Suleimani.

Intervenţia lui Suleimani vine ca răspuns la o postare pe Twitter a lui Trump, care a avertizat Iranul că vor exista „consecinţe aşa cum puţine au mai fost în istorie” după un discurs al preşedintelui iranian, Hassan Rouhani, care a avertizat că SUA nu ar trebui „să se joace cu coada leului” şi că „America ar trebui să ştie că pacea cu Iranul este mama păcii iar războiul cu Iranul este mama tuturor războaielor”.

Suleimani i-a transmis lui Trump: „Nu îi stă în caracter preşedintelui nostru să vă răspundă, dar eu, ca soldat, o voi face. Limbajul dumneavoastră îşi are locul la cabaret. Doar un proprietar de cabaret foloseşte un asemenea limbaj pentru a comunica cu lumea”.

În mai, Trump a retras SUA din acordul nuclear cu Iranul, în ciuda opoziţiei Europei şi a faptului că Iranul şi-a respectat obligaţiile, fapt verificat de Agenţia Internaţională a Energiei Atomice.

Washingtonul doreşte ca toate ţările să nu mai cumpere petrolul iranian începând cu 4 noiembrie, lucru care a stârnit replici dure din partea Teheranului care a ameninţat că va bloca Strâmtoarea Hormuz, pe unde circulă o cincime din totalul de petrol al planetei.

„Ce aţi putea face ce n-aţi făcut deja în ultimii 20 de ani? Aţi venit în Afganistan cu zeci de tancuri şi vehicule blindate şi sute de elicoptere. Aţi comis crime acolo, dar ce aţi obţinut între 2001 şi 2018 cu 110.000 de soldaţi? Nu cumva acum vă rugaţi de talibani să negocieze?, a afirmat Suleimani.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un comandant militar iranian îi transmite lui Trump că Iranul este gata să înfrunte SUA oricând