Antena Meniu Search
x

Un adevărat COLŢ DE RAI! Comoara istorică de sub seră

Au cumpărat o seră lăsată în paragină, dar sub buruienile înalte au descoperit o comoară. Un cuplu din Marea Britanie se laudă cu un sistem special de încălzire pentru plante, făcut în secolul al XIX-lea

Vezi și

Au cumpărat o seră lăsată în paragină, dar sub buruienile înalte au descoperit o comoară. Un cuplu din Marea Britanie se laudă cu un sistem specialde încălzire pentru plante, făcut în secolul al XIX-lea

Grădina care se întinde pe trei hectare, este împrejmuită de ziduri făcute dintr-un milion de cărămizi. În urmă cu 15 ani, când au ajuns aici Karen şi soţul ei, pereţii din cărămidă erau verzi. De altfel, toată grădina semăna mai degrabă cu o junglă.

"Era o sălbăticie desăvârşită. Toate ferestrele erau sparte, sticla era spartă şi era pe podea. Toate zidurile erau acoperite de iederă. Ne-a luat şase luni doar să îndepărtăm iedera de pe ziduri", a povestit Karen.

Iar acesta era doar începutul. Lucrările au durat în total aproape 15 ani şi în timpul lor, soţii au descoperit că odată cu grădina au primit şi o comoară istorică.

Un sistem de încălzire pentru plante construit în 1806. Este unul dintre primele de acest gen din istorie, dar şi cel mai mare. Are cinci furnale subterane, care încălzeau zidurile pentru a putea cultiva pe partea de sud pomi fructiferi din alte părţi ale lumii.

Şi acesta nu era singurul secret al grădinii. "Acest sistem de tuneluri se întinde pe sub sere. Avea ţevi prin care curgea apă caldă. Când a fost construit, la începutul anilor 1800, era cu mult înaintea timpului său".

Acum, după ce i-au redat grădinii strălucirea de odinioară, soţii Cronin, au deschis să le deschidă porţile tuturor celor care vor să admire colţul lor de rai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un adevărat COLŢ DE RAI! Comoara istorică de sub seră