Antena Meniu Search
x

Video Concedii sub semnul restricțiilor în Grecia. Turist român: ”La sala de mese, toți poartă mască și mănuși. Afară, situaţia e destul de relaxată”

După luni în care am pornit în căutarea vacanţelor pierdute, ne-am întors de unde am plecat. Se închid tot mai multe destinaţii în plin sezon. Grecia, unde merg peste un milion şi jumătate de români în fiecare vară a intrat pe lista roşie. De duminică, toţi românii nevaccinaţi care se întorc din Grecia trebuie să intre în carantină.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 30.07.2021, 20:55

Vezi și

Cu ape turcoaz şi peisaje de vis, insulele de pe malul Egeei sunt perlele turismului grec. Milioane de oameni le vizitează în fiecare vară, mulţi dintre ei români. Doar că un concediu în Grecia acum e sub semnul restricţiilor. Din Rhodos până în Mykonos sau Santorini, 13 insule sunt, zilele acestea, în ochiul uraganului COVID.

Răzvan Cosmin, turist român in Rhodos: ”La sala de mese, dimineaţă se poartă mască de toţi turiştii şi mănuşi. Afară, situaţia e destul de relaxată. E destul de aglomerat în Rhodos”.

Românii își anulează planurile de vacanță în Grecia, după intrarea țării pe lista roșie

Centrul European pentru Controlul şi Protecţia Bolilor le-a colorat în roşu închis. Asta înseamnă că riscul de infectare aici este foarte crescut, iar călătoriile, cu excepţia celor esenţiale, descurajate. Dealtfel, toată Grecia este roşie aşa că oamenii încep să-şi modifice planurile de vacanţă pentru că nu-s dispuşi să mai scoată bani din buzunar şi pentru testare. 

Pe acelaşi subiect

Roxana Ilinca, consultant în turism: ”De două zile telefoanele tour-operatorilor care vând exclusiv această destinaţie sună încontinuu pentru a muta, anula rezervarea”

Cristina Iancu, turista în Grecia: ”Înainte de intrarea în ţară o să fac test PCR şi scap de carantină”.

Petrecerile și viața de noapte contribuie la răspândirea Covid în Grecia

În plin sezon, de o lună, incidenţa creşte constant în Grecia. 2.694 de noi infectări sunt raportate în medie în fiecare zi şi nu e doar tulpina Delta un factor. Viaţa de noapte contribuie însă la creşterea incidenţei. Tinerii organizează petreceri în vile sau pe stradă, ignorând faptul că nu-s vaccinaţi.

În Mykonos şi Ios e tot mai multă poliţie şi tot mai multe controale şi nu e exclus chiar să fie închise complet dacă rata de infectare nu se opreşte din crescut. Şi Creta a fost inclusă pe lista locaţiilor cu risc mare de infectare încă de săptămâna trecută.

Roxana Ilinca, consultant in turism: ”Foarte puţini, vorbim doar despre hotelurile mari, hoteluri de lanţ sunt dispuse să anuleze, în anumite condiţii, banii turiştilor. Marea majoritate din păcate oferă vouchere compensatorii. Undeva la 40% în special dintre turiştii care mergeau cu familia sunt în discuţii cu tour operatorii”.

Românii vaccinaţi pot merge liniştiţi în concediu

Cei care au plecat, însă, pe baza unui test, ar putea fi nevoiţi să îşi prelungească vacanţa cu 2 săptămâni de carantină. Ca să evite asta, unii şi-au grăbit întoarcerea. Există şi temeri că unii ar putea să încerce să trişeze.

Corina Matlinschi, reporter Observator: ”La intrarea în ţară, poliţiştii întreabă: De unde veniţi? Şi aici începe loteria verificărilor. Dacă au suspiciuni, doar atunci o să facă verificări amănunţite. Însă dacă minţiţi, riscaţi un dosar penal”.

Noile reguli intră în vigoare de duminică 1 august.

Până atunci, românii cu planuri de vacanţă în Grecia au întâmpinat alte probleme astăzi. La Punctul de frontiera Makaza s-a circulat foarte greu după o defecţiune la reţeaua de internet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Concedii sub semnul restricțiilor în Grecia. Turist român: ”La sala de mese, toți poartă mască și mănuși. Afară, situaţia e destul de relaxată”