Antena Meniu Search
x

Conducătorul Dubaiului, obligat să-i plătească fostei soții, prințesa Haya, peste 640 de milioane de euro. Este cel mai mare caz de divorț din istorie în UK

Conducătorul Dubaiului, Mohammed bin Rashid al-Maktoum, a fost obligat marți de Înalta Curte din Marea Britanie să plătească peste 640 de milioane de euro fostei sale soții și copiilor lor. Este cea mai mare înțelegere de divorț acordată de un tribunal britanic, scrie BBC.

de Redactia Observator

la 22.12.2021, 21:30

Vezi și

Șeful guvernului Emiratelor Arabe Unite, în vârstă de 72 de ani, va trebui să plătească aproximativ 300 de milioane de euro celei de-a șasea soții, prințesa Haya Brint al-Hussein a Iordaniei, în vârstă de 47 de ani. Suma urmează să fie plătită în termen de trei luni, potrivit unei hotărâri publicate marți.

De asemenea, va trebui să plătească un total peste 340 de milioane de euro pentru a acoperi costurile de întreținere și pază pentru cei doi copii ai fostului cuplu, Al Jalila, în vârstă de 14 ani, și Zayed, în vârstă de nouă ani. Adică aproape 6 milioane de euro pe an de copil. Banii vor fi plătiți până când cei doi vor termina facultatea. Conducătorul Dubaiului trebuie să plătească restanțe de aproape 10 milioane de euro copiilor în termen de o lună.

Prințesa Haya a fugit de soțul ei acum 3 ani

Prințesa Haya, absolventă de Oxford, președinte al Federației Internaționale Ecvestre și membră a Comitetului Olimpic Internațional, a fugit din Emiratele Arabe Unite cu cei doi copii ai cuplului în aprilie 2019. A povestit că era îngrozită de amenințările și intimidările soțului ei.  Atunci șeicul Mohammed a intentat o acțiune în justiție pentru ca copiii să se întoarcă în Dubai, dar Prințesa Haya a cerut ca aceștia să rămână în Marea Britanie.

Pe acelaşi subiect

Șeicul și-a amenințat soția și i-a spionat telefonul

Ulterior, șeicul a renunțat la plan și a luptat fără succes pentru a împiedica instanța să emită o hotărâre de constatare a faptelor cu privire la acuzațiile soției sale. Înalta Curte de la Londra a decis în martie 2020 că el a orchestrat o campanie de intimidare la adresa soției sale și a ordonat răpirea a două dintre fiicele sale adulte, șeica Shamsa și șeica Latifa. Un tribunal din Marea Britanie a stabilit în luna iulie că șeicul a ordonat spionarea telefoanelor prințesei Haya și a avocaților ei folosind software-ul Pegasus.

Șeicul Mohammed, un nume uriaș în lumea curselor de cai, a negat amenințările la adresa soției și acuzațiile de răpire a fiicelor sale adulte. Cu toate astea o hotărâre a Înaltei Curți din 2020 a stabilit că acuzațiile sunt adevărate. El a publicat o poezie numită „Ai trăit, ai murit”, despre care se presupune că reprezintă o amenință la adresa prințesei Haya după ce a descoperit că avea o aventură cu un bărbat britanic, fosta ei gardă de corp. 

Prințesa Haya, aventură cu bodyguardul ei

Prințesa Haya a continuat să primească amenințări chiar și după ce s-a mutat în Marea Britanie, de tipul „putem ajunge la tine oriunde” și de atunci a cheltuit sume uriașe pentru securitate de teamă că copiii ei vor fi răpiți și duși înapoi în Dubai.

Judecătorul de la Înalta Curte a declarat că a făcut tot posibilul pentru a ajunge la o concluzie rezonabilă în ceea ce privește înțelegerea de divorț, având în vedere „bogăția excepțională și standardul de trai remarcabil de care se bucurau acești copii în timpul căsătoriei”. El a spus că acest lucru a făcut cazul unul „cu totul ieșit din comun”.

Avocații prințesei Haya au insistat că aceasta nu a avut nicio pretenție financiară pentru ea, cu toate astea ea a fost criticată în timpul audierilor pentru cheltuielile sale generoase. Fiul ei, de exemplu, în vârstă de doar nouă ani, a primit trei mașini scumpe, deoarece era „obișnuit să i se dea mașini cadou”. 

Hotărârea include dovezi furnizate de prințesa Haya că a fost șantajată de membrii personalului ei de securitate în urma aventurii pe care a avut-o cu un bodyguard. Ea a făcut mai multe plăți către patru dintre acești angajați, dintre care unele provenind din conturile bancare ale copiilor ei. Pentru a corecta acest lucru, ea a spus că a vândut bijuterii de peste un milion de lire sterline și că de atunci a trebuit să vândă mai multe.

Șeicul Mohammed din Dubai a promis că obiectele făcute cadou fostei sale soții îi vor fi trimise. Printre acestea se numărau pantofi de balet dăruiți de dansatori celebri precum Margot Fonteyn și Rudolf Nureyev. El a mai spus că a șters de pe internet poezia pe care prințesa a perceput-o ca pe o amenințare la viața ei. El a mai spus că nu are intenția de a-i face rău prințesei Haya.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Conducătorul Dubaiului, obligat să-i plătească fostei soții, prințesa Haya, peste 640 de milioane de euro. Este cel mai mare caz de divorț din istorie în UK