Antena Meniu Search
x

Conservatorii lui Rishi Sunak riscă "o extincție electorală" cum nu s-a văzut în ultimii 200 de ani la alegerile din 4 iulie

Sondajele din Marea Britanie indică un dezastru electoral pentru conservatorii premierului Rishi Sunak. Specialiștii folosesc termenul "extincție electorală" și spun că partidul de la guvernare ar putea avea cel mai prost rezultat din istorie. Alegerile vor fi pe 4 iulie.

de Redactia Observator

la 16.06.2024 , 14:47

Premierul conservator Rishi Sunak
Conservatorii premierul Rishi Sunak riscă "o extincție electorală" cum nu s-a văzut în ultimii 200 de ani la alegerile din 4 iulie - Profimedia Images

Trei sondaje de opinie publicate sâmbătă seara au prezentat o imagine sumbră pentru Partidul Conservator al prim-ministrului Rishi Sunak, potrivit Reuters. Partidul Laburist ar putea câștiga 46% din voturi, în timp ce Partidul Conservator ar strânge doar 21%, conform unei cercetări.

"Cercetarea noastră sugerează că aceste alegeri ar putea reprezenta dispariția electorală pentru Partidul Conservator", a spus Chris Hopkins, director de cercetare politică la Savanta, potrivit Mediafax.

Un alt sondaj a arătat că Partidul Conservator nu va obține decât 72 de locuri în Camera Comunelor, formată din 650 de membri. Acesta ar fi cel mai mic număr de locuri din istoria de aproape 200 de ani a partidului. Cercetarea a mai arătat că laburiştii ar câştiga 456 de locuri.

Articolul continuă după reclamă

Un al treilea sondaj a arătat că laburiștii ar putea obține 40% din voturi, iar conservatorii nu ar avea decât 23%. Pe locul trei, cu 14% din voturi, s-ar clasa partidul Reforma, care anterior s-a numit Brexit. Acesta este condus de euroscepticul și extremistul de dreapta Nigel Farage.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Stiri externe » Conservatorii lui Rishi Sunak riscă "o extincție electorală" cum nu s-a văzut în ultimii 200 de ani la alegerile din 4 iulie