Antena Meniu Search
x

Video Contraofensiva ucrainenilor se lovește de obstacole înainte de a începe: misterul documentelor scurse online

Marea contraofensivă a Ucrainei nici nu a început şi s-a lovit de un obstacol major. Pe social media au apărut mai multe fotografii cu planurile imaginate de aliaţii americani pentru atacurile din estul ţării. Între timp, un analist militar rus a ameninţat direct Finlanda: a devenit ţintă nucleară după aderarea la NATO. 

de Redactia Observator

la 07.04.2023, 22:29

Vezi și

Documentele scurse online, pe Twitter şi Telegram, sunt datate 1 martie. Ele prezintă ajutorul secret oferit de Statele Unite şi NATO armatei ucrainene. Consilierul lui Zelenski, Mihail Podoliak, susţine însă că totul este o invenţie a Rusiei, pentru a influenţa ofensiva viitoare. Potrivit New York Times, Pentagonul a lansat o anchetă în acest caz.

Philip Ingram, fost ofiţer britanic de contrainformaţii: Sunt două versiuni ale documentelor. Sunt actualizări despre fluxul de echipamente occidentale pentru forţele ucrainene, restructurarea forţelor ucrainene, evaluarea situaţiei din teren, evaluarea vremii. Unul dintre documente, care aproape sigur a fost modificat, estimează pierderile Rusiei la numai 17.500 de morţi. Acum câteva săptămâni, serviciile de informaţii britanice au estimat numărul deceselor în tabăra rusă la 40.000 - 60.000. 

Între timp, Rusia vorbeşte tot mai des despre arme nucleare

Amplasarea lor în Belarus este răspunsul lui Putin la extinderea NATO, a explicat Kremlinul. Experţii şi propagandiştii cer insistent folosirea lor. Împotriva Finlandei sau a Ucrainei. 

Pe acelaşi subiect

Vladimir Soloviov, realizator TV: De ce aşteptăm contraofensiva (n.r. Ucrainei)? Trebuie să folosim armele nucleare tactice pentru a lovi centrele de decizie ale Ucrainei. Care e problema? A, nu putem să folosim armele nucleare? Atunci pentru ce au fost construite?

La Bahmut, ruşii au cucerit centrul oraşului de importanţă strategică, anunţă serviciile de informaţii britanice. Dar ucrainenii continuă lupta şi îi exasperează pe mercenarii Wagner. Şeful grupului, Evgheni Prigojin, cere mai multă susţinere din partea armatei ca să controleze oraşul.

Lângă Marinka, în regiunea Doneţk, forţele ucrainene au doborât un avion de luptă Suhoi-25 şi mai multe tancuri. Ca să compenseze, ministrul rus Apărării, Serghei Şoigu, a vizitat mai multe fabrici şi a cerut creşterea producţiei de bombe şi vehicule blindate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Contraofensiva ucrainenilor se lovește de obstacole înainte de a începe: misterul documentelor scurse online