Antena Meniu Search
x

Copilă de 2 ani, diagnosticată cu cancer ovarian, în Statele Unite

O fetiță de doar doi ani din statul american Georgia a fost diagnosticată cu cancer ovarian, după ce părinții au dus-o la un control de rutină. Medicii au descoperit că tumoarea era de mărimea unui grapefrut.

de Redactia Observator

la 01.03.2019, 16:32

O fetiță de doar doi ani din statul american Georgia a fost diagnosticată cu cancer ovarian, după ce părinții au dus-o la un control de rutină. Medicii au descoperit că tumoarea era de mărimea unui grapefrut.

Părinții au mers cu McKenna "Kenni" Shea Xydias la pediatri după ce micuța a devenit balonată și a început să facă febră. Pe 15 februarie, în urma unui control cu rezonanță magnetică (IRM), specialiștii au descoperit că fetița avea o tumoare malignă de 14 centimentri, care deja începuse procesul de metastază.

Pe 18 februarie, copila a intrat în sala de operații, iar pe 27 februarie a început ședințele de chimioterapie. Deși intervenția a fost complicată, chirurgii au reușit să elimine 90% din tumoare și chiar au reușit să salveze unul dintre ovare.

Copila bolnavă de cancer se luptă pentru viața ei

Apropiații familiei au pornit o campanie de strângere de fonduri, iar în doar câteva zile s-au donat peste 28.000 de dolari.

Copila are parte de o susținere uriașă

"McKenna este o copilă zgomotoasă de doi ani care nu a lăsat nimic să o oprească și nici nu va lăsa vreodată. Kenni mai are doi frați uimitori, ceea ce face ca familia să fie într-o situație dificilă cu banii. Sperăm că fondurile strânse îi va ajuta să scape de griji, cât timp vor rămâne fără serviciu pentru a se ocupa de copilă. Orice ajută, inclusiv rugăciunile. Dumnezeu are totul plănuit, hai să ne facem partea noastră", se arată în mesjul publicat pe GoFundMe.

Fetiță bolnavă de cancer

Imediat după ultima sedință de chimioterapie, de joi, administratorii paginii au transmis noi informații despre starea de sănătate a copilei. "Kenni e mai apatică și se bucură să coloreze. A adormit imediat după sedința de chimioterapie. În afară de asta, are o stare de spirit extraordinară și e jucăușă, naivă și plină de viață iar noi suntem recunoscători", se arată în mesaj.

Încrezători cu privire la șansele de supraviețuire

"Vrem să mulțumim tuturor pentru dragoste, ajutor și rugăciuni. Vă mulțumim totodată pentru donatii, ne pregătim de concediu fără plată și costurile medicale pe care nici acum nu le putem cuprinde cu mintea. Compasiunea și altruismul pe care le-am întâlnit continuă să ne uimească. Continuați să vă rugați pentru Kenni, pentru cei care au împărtășit în comentarii bătăliilor lor cu cancerul, dar și pentru copiii pe care i-am întâlnit și care se luptă pentru viața lor", au scris părinții fetei.

Părinții sunt mereu alături de fetița lor

Aceștia sunt încrezători cu privire la șansele fetiței de a se însănătoși și chiar au discutat cu specialiști în fertilitate posibilitatea ca micuța să poate avea propriii ei copii, pe viitor.

Kenni este cea mai tânără persoană diagnosticată cu acest timp de cancer, care de obicei afectează femeile de până în 30 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Copilă de 2 ani, diagnosticată cu cancer ovarian, în Statele Unite