Antena Meniu Search
x

"Copilul a fost strivit". O fetiță româncă de 4 luni a murit în patul unde dormea cu fratele mai mare și părinții, în Italia

Cazul sfâșietor al micuței Megan, o fetiță româncă de doar 4 luni, găsită moartă în pat în urmă cu câteva zile, în casa familiei din Rossano Veneto, cutremură Italia. O ipoteză teribilă prinde contur după ce profesorul Antonello Cirnelli, medic legist, și Stefania Rizzo, expert patolog, au efectuat autopsia trupului neînsuflețit al micuței, luni după-amiază. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 21.06.2023, 12:22

- Profimedia / imaginie ilustrativă

Strivită în patul părinților. Așa ar fi murit micuța Megan David, fetița de 4 luni găsită fără viață în noaptea dintre miercuri și joi a săptămânii trecute. Iar rezultatele preliminare ale autopsiei arată că micuța s-ar fi sufocat până la moarte, ca urmare a strivirii provocate involuntar de una dintre cele trei persoane prezente cu ea in pat, relatează Corriere del Veneto.

De altfel, în noaptea tragediei, Megan dormea în pat cu fratele ei mai mare, de aproximativ 6 ani, cu mama ei Irina și cu tatăl Daniel. Acesta din urmă, pe la unu noaptea, a fost cel care, simțind că ceva nu este în regulă cu fetița, a dat alarma. Echipajul de prim-ajutor a sosit rapid la casa familiei de români din via Cartiera. Medicii, care l-au găsit pe tată făcând masaj cardiac fetiței, au încercat să o resusciteze pe nou-născută timp de aproape 50 de minute, însă fără succes.

Familia așteaptă să-și îngroape copila

Pentru a confirma că a fost vorba despre un accident tragic, sunt necesare rezultatele altor investigații efectuate asupra corpului micuței, cum ar fi cele de natură histologică și toxicologică. Cu toate acestea, este tot mai puțin probabil ca moartea fetiței să fi fost cauzată de sindromul de moarte subită infantilă (SIDS), așa cum s-a presupus inițial.

Procuratura din Vicenza a deschis imediat un dosar de cercetare și așteaptă concluziile anchetei medicale. Între timp, este așteptată restituirea trupului neînsuflețit către familie, pentru a-și putea înmormânta cu demnitate copila.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » "Copilul a fost strivit". O fetiță româncă de 4 luni a murit în patul unde dormea cu fratele mai mare și părinții, în Italia