Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Copilul meu, unde ești?" Mirela își plânge fiul ucis pe scuter, în prag de Paște, pe o stradă din Verona. Băiatul ar fi împlinit joi 16 ani

Vestea pe care o mamă nu ar vrea să o audă niciodată i-a fost transmisă Mirelei Gomoi sâmbătă, în ajunul Paștelui, noaptea târziu. Carabinierii au bătut la ușa casei româncei, în Volon di Zevio, nu departe de Palù, o comună din provincia Verona, regiunea Veneto, Italia, pentru ca să-i spună că fiul ei Samuele Brognara - care mâine ar fi împlinit 16 ani - a fost lovit mortal de o mașină. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 12.04.2023, 11:46

Mirela a simțit că lumea se prăbușește peste ea.

"Fiule, unde ești? S-a dus. Sunt bolnavă, sunt disperată", a scris ea șocată pe pagina de Facebook, la câteva ore după vestea tragică pe care a primit-o. 

Filmul tragediei

Sâmbătă seară, Samuele se deplasa cu scuterul pe via Isolo, drumul care duce de la Vallese la Oppeano, când, la aproximativ un kilometru de centrul orașului, a fost lovit de un Peugeot condus de un tânăr de 23 de ani din Bovolone. Impactul a fost teribil: băiatul aflat pe scuter a spart mai întâi parbrizul mașinii, apoi a fost aruncat pe câmp, potrivit publicației L'Arena.

Pe acelaşi subiect

Salvatorii au ajuns rapid la fața locului, însă pentru Samuele nu au mai putut face nimic. Dintre martori, cineva a susținut că ar fi văzut scuterul circulând în zig-zag de-a lungul străzii, scrie Corriere del Veneto. Cert este că, în momentul de față, șoferul este cercetat pentru omor rutier. 

Furie față de șoferii care circulă cu viteză 

În urmă cu aproximativ doi ani, însăși mama lui Samuele își exprimase pe Facebook furia față de camioanele și mașinile care circulă cu viteză pe lângă casa ei, la câțiva kilometri de locul tragediei. "Ziua, sunt copiii care se întorc de la școală, până și fiului meu îi este frică de toate aceste mașini. O să fac un raport la poliție că nu mai suport". 

Drumul pe care băiatul de 15 ani și-a pierdut viața este unul drept, iar asta îi face pe șoferi să apese pedala de accelerație. În plus, acea porțiune este slab iluminată, spune primarul din Oppeano, Pietro Giarretta.

Verona a interzis scuterele pe două dintre străzile principale ale centrului istoric

Moartea lui Samuele Brognara a redeschis în Italia problema siguranței celor care utiliează scuterele pe drumurile publice. Potrivit datelor Observatorului Asaps, în ultimii trei ani 27 de persoane și-au pierdut viața în timp ce călătoreau cu acest tip de vehicul. 

Verona a interzis utilizarea scuterelor pe două dintre străzile principale ale centrului istoric, însă lucrurile sunt mai complicate de atât și greu de rezolvat. "Problema scuterelor electrice este una dintre prioritățile care trebuie abordate imediat, pentru a crește siguranța rutieră", spune Luigi Altamura, comandantul poliției locale din Verona. "Am recomandat introducerea a două noi obligații: cea a plăcuței de înmatriculare, pentru a ușura verificările și sancțiunile, și cea a asigurărilor". Mai mult – continuă Altamura – "continuăm să primim reclamații, chiar și de la Asociația nevăzătorilor, pentru că sunt parcate peste tot, chiar și direct pe trotuare, fiind adesea un obstacol. Este clar că scuterele trebuie reglementate".

Părinții lui Samuele sunt distruși de durere.

"Nu ar fi trebuit să-i iau acel scuter. Petrec ore întregi așteptând să te întorci. Simt un imens sentiment de vinovăție în mine, mă tot gândesc că dacă nu i-aș fi dat acel blestemat de scuter Samuele...", spune tatăl băiatului.

În ziua de Paști, prietenii lui Samuele au mers la casa tânărului pentru a fi alături de familia îndurerată. Au pus un balon alb pe poartă, iar pe balustrada școlii primare din Palù au scris două mesaje: "Ciao Samu, ne va fi dor de tine...", și apoi în limba română: "Odihnește-te în pace...". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » "Copilul meu, unde ești?" Mirela își plânge fiul ucis pe scuter, în prag de Paște, pe o stradă din Verona. Băiatul ar fi împlinit joi 16 ani