Antena Meniu Search
x

Corabia care a ajutat Statele Unite să-şi dobândească independenţa a revenit în America

Portul New York a întâmpinat, cu onoruri, fregata "Hermione", replică exactă a celei cu care a traversat Atlanticul marchizul de La Fayette, eroul francez al războiului de independenţă

Vezi și

Portul New York a întâmpinat, cu onoruri, fregata "Hermione", replică exactă a celei cu care a traversat Atlanticul marchizul de La Fayette, eroul francez al războiului de independenţă. 

În 1780, marchizul de la Fayette debarca într-un port nord-american pentru a-şi întâlni prietenul, George Washington, comandantul luptătorilor pentru independenţă. La Fayette conducea un important efectiv de militari trimişi de regele Franţei pentru a se alătura luptei împotriva rivalului său, suveranul Marii Britanii. Astăzi, vechile războaie sunt uitate dar corabia Hermione, o replică a celor din secolul al 18-lea, rămâne un simbol puternic al legăturilor dintre cele două ţărmuri ale Atlanticului.

Fireşte, corabia care a acostat la New York este mult mai nouă. Ea a fost construită, începând din 1997, într-un port francez, folosind doar materiale şi tehnici din secolul al 18-lea, şi a costat 27 de milioane de dolari. Iar la sosirea în marele port american, echipajul a îmbrăcat costume de epocă şi a încântat gazdele cu vechi cântece marinăreşti.

După o călătorie de 37 de zile, Hermione va rămâne la New York până la 4 iulie, ziua independenţei Statelor Unite. Iar atunci va conduce tradiţionala paradă navală care va trece pe la Statuia Libertăţii, un alt dar al Franţei pentru Statele Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Corabia care a ajutat Statele Unite să-şi dobândească independenţa a revenit în America