Antena Meniu Search
x

Coreea de Nord ameninţă că va lovi o bază strategică americană din Pacific

Război al nervilor şi al declaraţiilor între Donald Trump şi Kim Jong Un. Coreea de Nord a anunţat că poate lovi în nicio săptămână Guam, bază strategică americană din Pacific.

Vezi și

Război al nervilor şi al declaraţiilor între Donald Trump şi Kim Jong Un. Coreea de Nord a anunţat că poate lovi în nicio săptămână Guam, bază strategică americană din Pacific.

"Rachetele Hwasong-12 rockets vor străbate 3.356,7 km în 1.065 de secunde." Orice ameninţare primeşte drept răspuns o altă ameninţare. Provocări, avertismente, intimidări, cele două forţe rivale nu se dau înapoi de la nimic. 

Patru rachete balistice sunt pe poziţie, pregătite să străbată distanţa până în insula Guam în nici 20 de minute avertizează agenţia de presă nord-coreană. 

Un răspuns pe măsura mult criticatei declaraţii a lui Donald Trump: "Coreea de Nord ar face bine să nu mai amenințe Statele Unite. Vom riposta cu foc și furie cum n-a mai văzut lumea."

Pe acelaşi subiect

Statele Unite are o bază navală în Guam. Insula din arhipelagul Marshall este casă şi pentru baza aeriană Andersen dotată cu şase bombardiere strategice tip B-1. Potrivit presei străine, bombardierele au făcut 11 ieşiri în ultimele două luni şi jumătate, pentru a fi pregătite de o eventuală lovitură din partea Coreii de Nord. Insula este casă pentru 162.000 de oameni. Deocamdată, nu a fost dată alarma de evacuare. 

În Japonia, scutul antirachetă a fost mutat la Tokyo. Şi populaţia se pregăteşte pentru ce-i mai rău. Purificatoarele de aer ce promit să elimine radiaţiile şi gazul otrăvitor, se vând ca pâinea caldă. Cei mai precauţi dintre niponi îşi construiesc şi buncăre anti-atomice sub propriile case. 

Coreea de Nord a lansat 18 rachete în ultimele şase luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Coreea de Nord ameninţă că va lovi o bază strategică americană din Pacific