Antena Meniu Search
x

Munca de acasă, recunoscută prin lege şi în România

Munca de acasă sau de la terasă e de acum recunoscută prin lege. Se numeşte tele-muncă şi se referă la toţi românii care lucrează online, din faţa unui laptop.

Vezi și

Munca de acasă sau de la terasă e de acum recunoscută prin lege. Se numeşte tele-muncă şi se referă la toţi românii care lucrează online, din faţa unui laptop.

În industria IT, tele-munca era demult o practică. Cei mai mulţi programatori preferă să lucreze de acasă. 

Şi angajaţii care au copii lucrează deseori la domiciliu. Lucrul de acasă, din parc sau de la cafenele are acum o lege şi o definiţie. Tele-munca este forma de organizare a muncii în care o activitate se realizează de către un salariat de la distanță, în mod regulat și voluntar, folosind tehnologia informației și comunicațiilor. Totuşi, legea nu se aplică pentru toată lumea. "Îmi pare rău ca stric distracția multora, dar prin tele-munca nu se reglementează videochatul", a scris ministrul Muncii pe pagina sa de Facebook. 

Deşi studiourile de videochat ar putea aduce sume importante la bugetul statului, atâta timp cât o singură angajată produce şi 10.000 de euro pe lună, guvernanţii au ales ca aceste activităţi să se desfăşoare în continuare în afara legii.

Pe acelaşi subiect

Industria funcţionează la limita legii în România. În ţara noastră, mii de tinere lucrează în studiouri sau acasă, au clienţi din toată lumea şi program flexibil. 

Deşi munca în afara unui birou poate părea mai uşoară, specialiştii în recrutare spun că românii se vor obişnui cu greu.

Ţara noastră are cei mai puţini angajaţi care lucrează de acasă, din toată Europa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Munca de acasă, recunoscută prin lege şi în România