Antena Meniu Search
x

Coreea de Nord nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din cauza Covid

Coreea de Nord ar fi decis să renunțe la viitoarele Jocuri Olimpice de la Tokyo din cauza îngrijorărilor sportivilor săi de a contracta coronavirus.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 06.04.2021, 10:11

Coreea de Nord va absenta de la Jocurile Olimpice 2021 - Profi Media

Coreea de Nord ratează Jocurile Olimpice

Coreea de Nord a decis să rupă aproape toate legăturile sale cu lumea exterioară în 2020, pentru a preveni un aflux de cazuri de coronavirus. Țara nu a raportat un focar major de Covid-19 și nu au existat indicii că ar fi avut loc, deși experții se îndoiesc că țara nu a avut niciun caz de virus. Diplomații și muncitorii străini străini au fugit, de asemenea, din țară în ultimele luni, invocând lipsa de bunuri și restricții extreme asupra vieții de zi cu zi, potrivit Ambasadei Rusiei la Phenian, scrie CNN.

Potrivit unui raport publicat marți în RPDC Sports, un mass-media de stat, oficialii nord-coreeni au anunțat că țara nu va participa la Jocurile Olimpice din această vară pentru a „proteja jucătorii de criza mondială de sănătate publică provocată de Covid- 19" Decizia a fost luată de Comitetul olimpic al RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană), care a ținut o conferință video cu membrii comisiei și oficiali sportivi pe 25 martie la Phenian, a informat DPRK Sports.

Jocurile sunt în prezent programate să aibă loc în perioada 23 iulie - 8 august. Paralimpiadele vor urma, în perioada 24 august - 5 septembrie.

Este pentru prima dată când Coreea de Nord ratează Jocurile Olimpice de când a boicotat Jocurile Olimpice din 1984 din Los Angeles și Jocurile Olimpice din 1988 din Seul. În 2018, liderii a două Corei au fost de acord să continue co-găzduirea Jocurilor Olimpice în 2032, dar discuția intercoreeană pe această temă a încetat în 2019. Jocurile Olimpice erau inițial programate pentru 2020, dar organizatorii au fost nevoiți să amâne Jocurile Olimpice pentru prima dată în istoria evenimentului din cauza pandemiei.

Primul eveniment al Jocurilor, Olympic Torch Relay, a fost lansat oficial pe 25 martie. Flacăra olimpică este acum în drum spre țară, transportată de 10.000 de alergători prin 47 de prefecturi într-o călătorie de 121 de zile de la Fukushima la Tokyo. Dar reluarea Jocurilor a fost o alegere controversată, cu provocări logistice crescânde și îngrijorări cu privire la pandemie. Oficialii din Japonia și-au exprimat îngrijorarea cu privire la un posibil „al patrulea val” în pandemie, iar orașul Osaka și-a anulat evenimentele de ștafetă cu Torța Olimpică, invocând o creștere a cazurilor.

Jocurile vor arăta foarte diferit în acest an. Luna trecută, Comitetul de organizare Tokyo 2020 a declarat că spectatorilor internaționali li se va refuza intrarea în Japonia din cauza prevalenței coronavirusului în țară și în străinătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Coreea de Nord nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din cauza Covid