Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Anunțul surpriză făcut de Coreea de Nord: Poligonul unde se făceau testele nucleare va fi desființat

Coreea de Nord renunţă la testele nucleare şi cu rachete balistice. Anunţul vine cu o săptămână înaintea summitului istoric între Nord şi Sud.

de Redactia Observator

la 21.04.2018 , 22:02

Coreea de Nord renunţă la testele nucleare şi cu rachete balistice. Anunţul vine cu o săptămână înaintea summitului istoric între Nord şi Sud.

Mai mult, pentru a nu lăsa vreo urmă de îndoială asupra deciziei, poligonul unde au avut loc testele nucleare nord-coreene va fi desfiinţat.

Demonstraţiile de forţă din ultimii ani sunt de domeniul trecutului. Motivul invocat de liderul nord-corean: testele de până acum ar fi confirmat, deja, viabilitatea arsenalului nuclear.

Vezi și

Vestea a fost imediat salutată, pe Twitter, de preşedintele Donald Trump care se va întâlni şi el, în curând, cu liderul nord corean, Kim Jong-un.

"Aştept cu nerăbdare summitul nostru", a adăugat Trump pe Twitter.

Cei doi lideri se vor întâlni la sfârşitul lunii mai sau începutul lunii iunie. Asta după o evoluţie spectaculoasă a relaţiilor dintre Statele Unite şi Coreea de Nord. Anul trecut, cele două ţări păreau în pragul războiului după o serie de teste nucleare şi balistice nord-coreene.

În februarie, Coreea de Nord a trimis o delegaţie la jocurile olimpice din Coreea de Sud. Cele două ţări au avut chiar echipă comună la competiţiile de hochei feminin. Săptămânile trecute, chiar noul secretar de stat Mike Pompeo s-a întâlnit în secret cu Kim Jong Un, un preambul al întâlnirii istorice dintre între Trump şi Kim aşteptată cel târziu în luna iunie. Pe lista discuţiilor s-ar putea afla un tratat de pace care să încheie, oficial, războiul din anii '50.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri externe » Anunțul surpriză făcut de Coreea de Nord: Poligonul unde se făceau testele nucleare va fi desființat