Antena Meniu Search
x

Coreea de Nord și Coreea de Sud au tras cu rachete balistice. Seulul a devenit a șaptea armată din lume care testează cu succes SLBM

Tensiuni tot mai mari în una dintre cele mai volatile regiuni de pe planetă. Atât Coreea de Nord, cât și Coreea de Sud au testat rachete balistice miercuri, relatează CNN.

de Redactia Observator

la 15.09.2021, 16:20

Coreea de Nord și Coreea de Sud au tras cu rachete balistice. Seulul a devenit a șaptea armată din lume care testează cu succes SLBM
Coreea de Nord și Coreea de Sud au tras miercuri cu rachete balistice. - Profimedia

Phenianul a lansat miercuri primele rachete. Ambele rachete balistice au lovit în apele de pe coasta de est a peninsulei coreene, la o distanță de cinci minute, la ora 12:38 și 12:43 p.m. ora locală, potrivit Pazei de Coastă a Japoniei. Și Seulul a testat o rachetă SLBM (Submarine-launched ballistic missile) trei ore mai târziu. A lansat o nouă rachetă balistică de pe un submarin din clasa Dosan Ahn Changho, a declarat Ministerul Apărării din Coreea de Sud. Racheta și-a atins ținta cu precizie, a spus ministerul fără să ofere mai multe detalii. Președintele sud-coreean Moon Jae-in a fost prezent la test, a declarat ministerul.

Coreea de Sud a început să dezvolte tot mai multe arme, inclusiv rachete, pe măsură ce țara încearcă să devină mai puțin dependentă de Statele Unite și mai precaută față de programul nuclear din Coreea de Nord. În luna mai, Moon și președintele SUA, Joe Biden, au fost de acord să pună capăt unui acord bilateral vechi de 40 de ani, care limitează raza și sarcina rachetelor sud-coreene. Coreea de Nord a declarat atunci că renunțarea la aceste restricții este un „act deliberat și ostil” din partea Washington-ului și a promis că „va contracara SUA"

Odată cu lansarea de miercuri, Coreea de Sud devine a șaptea armată din lume care testează cu succes și SLBM, a spus ministerul. Celelalte națiuni care au testat SLBM sunt, de asemenea, puteri nucleare, dar Coreea de Sud nu are arme nucleare.

Vecinii din Nord au lansat miercuri două rachete balistice neidentificate în apele de pe coasta de est a peninsulei coreene. Coreea de Sud a declarat că rachetele au parcurs o distanță de aproximativ 800 de kilometri la o înălțime de până la 60 de kilometri. Ministerul Apărării din Japonia a declarat că proiectilele nord-coreene ar fi căzut în apele din afara zonei sale economice exclusive. Totuși, premierul japonez Yoshihide Suga a numit testul „unul scandalos”, adăugând că „amenință pacea și securitatea țării și regiunii noastre”.

Între timp, Comandamentul Indo-Pacific al armatei americane din Hawaii a declarat că testul nord-coreean nu a reprezentat nicio „amenințare imediată” pentru SUA sau aliații săi, însă într-o declarație a spus că lansarea „arată impactul destabilizator al programului de arme ilicite din Coreea de Nord. "

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Coreea de Nord și Coreea de Sud au tras cu rachete balistice. Seulul a devenit a șaptea armată din lume care testează cu succes SLBM