Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Coreea de Nord va creşte numărul de arme nucleare. Kim Jong Un spune că țara se confruntă cu o "ameninţare gravă”

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că ţara implementează acum o politică de construcţie a forţei nucleare pentru a creşte numărul de arme nucleare „exponenţial”, a declarat marţi media de stat KCNA, potrivit Reuters, scire News.ro.

de Redactia Observator

la 10.09.2024 , 12:58

Coreea de Nord va creşte numărul de arme nucleare. Kim Jong Un spune că țara se confruntă cu o "ameninţare gravă”
Coreea de Nord va creşte numărul de arme nucleare. Kim Jong Un spune că țara se confruntă cu o "ameninţare gravă” - Profimedia

Într-un discurs ţinut luni cu ocazia aniversării fondării Coreei de Nord, Kim a declarat că ţara trebuie să îşi pregătească mai temeinic „capacitatea nucleară şi disponibilitatea de a o utiliza în mod corespunzător în orice moment pentru a asigura drepturile de securitate ale statului”, a declarat KCNA. 

O prezenţă militară puternică este necesară pentru a face faţă „diferitelor ameninţări prezentate de Statele Unite şi adepţii acestora”, a adăugat el.

Coreea de Nord vrea mai multe arme nucleare

Articolul continuă după reclamă

Kim a mai spus că Coreea de Nord se confruntă cu o „ameninţare gravă” din partea a ceea ce a spus că este un bloc militar nuclear condus de Statele Unite în regiune.

Pe acelaşi subiect

Coreea de Sud va organiza marţi o reuniune a miniştrilor apărării cu statele membre ale Comandamentului Naţiunilor Unite (UNC). UNC este condus de comandantul armatei americane staţionate în Coreea de Sud.

Luna trecută, Germania a devenit cel mai recent membru al UNC din Coreea de Sud, care ajută la supravegherea graniţei puternic fortificate cu Coreea de Nord şi s-a angajat să apere Sudul în caz de război.

Coreea de Nord a criticat UNC ca fiind o „organizaţie de război ilegală”, iar intrarea Germaniei în forţa ONU de monitorizare a frontierei, condusă de SUA, a crescut tensiunile.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Coreea de Nord va creşte numărul de arme nucleare. Kim Jong Un spune că țara se confruntă cu o "ameninţare gravă”