Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Oraşul care le oferă 40.000$ cetăţenilor pentru a se căsători. Autorităţile încearcă să oprească scăderea natalității

Coreea de Sud se confruntă cu scăderea natalității în rândul generațiilor Z și Y. În acest sens, țara intenționează să lanseze un minister dedicat provocărilor demografice. Între timp, autorităţile din oraşul Busan au decis deja să ia măsuri şi astfel le oferă cetăţenilor 40.000$ pentru a se căsători, potrivit The New Zealand Herald

de Redactia Observator

la 31.08.2024 , 12:57

Oraşul care le oferă 40.000$ cetăţenilor pentru a se căsători. Autorităţile încearcă să oprească scăderea natalității
Oraşul care le oferă 40.000$ cetăţenilor pentru a se căsători. Autorităţile încearcă să oprească scăderea natalității - Shutterstock

Coreea de Sud încearcă să oprească scăderea natalității, dar nu reușește să-i convingă pe tinerii din generațiile Y și Z să devină părinți. A patra cea mai mare economie din Asia intenționează să lanseze un nou minister dedicat provocărilor demografice, după ce nimic nu a reușit să atenueze criza natalității în țară, informează Reuters.

Park Yeon, o influenceriță de 28 de ani pasionată de modă și muzică, a declarat că alegerile financiare sunt ghidate mai ales de pasiunea ei pentru haine și călătorii. „După ce îmi fac poftele, nu mai rămâne suficient pentru economii. Căsătoria ar putea să vină la un moment dat, dar fericirea de acum este mai importantă, nu-i așa?”.

Coreea de Sud continuă să stabilească recorduri negative în privința ratei natalității, atingând un nou minim anul trecut. Sociologii explică faptul că prioritățile de viață ale tinerilor din Coreea de Sud, care cheltuiesc mult și economisesc puțin, nu sunt favorabile întemeierii unei familii.

Articolul continuă după reclamă

„Tinerii sunt în căutarea statutului social, iar obiceiurile lor de consum arată că se concentrează mai mult pe succesul personal în mediul online decât pe obiectivele imposibile de a se așeza la casa lor și de a avea copii”, a declarat profesorul Jung Jae-hoon, de la Universitatea pentru Femei din Seul.

Pe acelaşi subiect

Deși Coreea de Sud a majorat substanțial ratele dobânzilor în ultimii trei ani, cheltuielile tinerilor nu au scăzut. În contrast cu alte țări, tinerii coreeni preferă să investească în branduri de lux.

Autorităţile din Busan îi plătesc pe tineri să se căsătorească

Guvernele locale și centrale speră că oferirea stimulent financiar va încuraja cuplurile să se căsătorească și să aibă copii pentru a inversa tendința. În orașul Busan, autorităţile au implementat deja un proiect pilot în care persoanele singure, cu vârste cuprinse între 23 și 43 de ani, care locuiesc sau lucrează aici, vor fi evaluate și invitate la un eveniment unde pot întâlni alte persoane singure, cu scopul de a-și găsi dragostea.

Pentru fiecare cuplu format la eveniment, ambii vor primi 377 dolari. Dacă noul cuplu reușește să facă următorul pas pentru pregătirea căsătoriei, consiliul local le va oferi încă 746 de dolari fiecăruia. Dacă decid să se căsătorească, vor primi aproximativ 15.000 de dolari.

Consiliul va oferi, de asemenea, proaspeților căsătoriți un bonus de 22.000 de dolari pentru o casă sau 600 de dolari pe lună pentru chirie timp de cinci ani.

În total, cuplurile care reușesc să își găsească dragostea și să parcurgă fiecare etapă a procesului pentru întemeierea unei familii ar putea obține până la 53.000 de dolari. Dacă proiectul pilot se dovedește a fi de succes, Busan plănuiește să extindă programul în 2025 pentru a include și cetățeni străini care lucrează sau locuiesc în regiune.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Oraşul care le oferă 40.000$ cetăţenilor pentru a se căsători. Autorităţile încearcă să oprească scăderea natalității