Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sportivii nord-coreeni, medaliaţi la JO 2024, ar putea fi pedepsiţi pentru un selfie alături de rivalii din Sud. Poza devenise virală

Nord-coreenii care au luat argintul la tenis de masă la Jocurile Olimpice de la Paris şi s-au pozat cu sportivii din Coreea de Sud, vor fi supuşi unor "evaluări ideologice" şi ar putea fi sancţionaţi pentru că au zâmbit într-un selfie cu rivalii lor, scrie The Independent.

de Iulia Iancu

la 27.08.2024 , 12:01

Sportivii nord-coreeni, medaliaţi la JO 2024, ar putea fi pedepsiţi pentru un selfie alături de rivalii din Sud. Poza devenise virală
Sportivii nord-coreeni, medaliaţi la JO 2024, ar putea fi pedepsiţi pentru un selfie alături de rivalii din Sud. Poza devenise virală - Profimedia Images

Un moment emoționant care a surprins spiritul olimpic ar putea deveni un coşmar pentru sportivii nord-coreeni. Ri Jong Sik și Kim Kum Yong, care au câștigat medalii de argint la tenis de masă, vor fi supuși unei „evaluări ideologice” împreună cu alți atleţi care s-au întors de la Jocurile de la Paris.

Evaluarea este o procedură standard pentru a „curăța” echipa de „expunerea la contaminare” din străinătate, a raportat Daily NK. Potrivit unor surse oficiale anonime de la Phenian, sportivii au fost criticați pentru că au „zâmbit” alături de competitori străini, în special Lim Jong-hoon și Shin Yu-bin, câștigătorii medaliei de bronz din Coreea de Sud.

Rara interacțiune de pe podiumul de la Paris între sportivii din cele două Corei – încă tehnic în război una cu cealaltă – a fost în general salutată ca o demonstrație de unitate transfrontalieră. Fotografia coreenilor și a echipei chineze, zâmbind fericiți spre telefonul lui Lim a devenit virală și a ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume.

Articolul continuă după reclamă

Instrucţiuni speciale pentru sportivii nord-coreeni

Pe acelaşi subiect

Se pare că sportivii nord-coreeni au primit „instrucțiuni speciale” să nu interacționeze cu sud-coreeni sau alți sportivi străini la Paris, sub amenințarea unor repercusiuni. De la întoarcerea din Franța, se crede că echipa olimpică este în proces de evaluare ideologică în trei etape de către Ministerul Sportului.

Evaluarea revizuiește fiecare aspect al comportamentului sportivilor, iar cine se consideră că s-a comportat împotriva valorilor și instrucțiunilor regimului ar putea fi supus unor acțiuni disciplinare.

Daily NK a raportat că nu este încă clar dacă sportivii fotografiați vor primi pedepse severe sau vor  primi doar un avertisment. „Dacă au interacționat cu sportivi din alte țări trebuie să reflecteze profund asupra acțiunilor lor pentru a evita posibilele pedepse politice sau administrative,” a spus o sursă.

Iulia Iancu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Ştiri externe » Sportivii nord-coreeni, medaliaţi la JO 2024, ar putea fi pedepsiţi pentru un selfie alături de rivalii din Sud. Poza devenise virală