Antena Meniu Search
x

Coreea de Sud anunță desfășurarea unor exerciții comune cu SUA

Coreea de Sud a anunțat, miercuri, o serie de exerciții militare comune cu SUA, cu utilizare de arme grele și tiruri reale, ca răspuns parțial la explozia de mine antipersonal imputată de Seul Phenianului

Coreea de Sud a anunțat, miercuri, o serie de exerciții militare comune cu SUA, cu utilizare de arme grele și tiruri reale, ca răspuns parțial la explozia de mine antipersonal imputată de Seul Phenianului

Patru exerciții, în timpul cărora vor fi desfășurate tancuri, obuziere, elicoptere de atac și avioane de vânătoare se vor desfășura într-o zonă situată la circa 30 de kilometri la sud de frontiera cu Coreea de Nord, a precizat Ministerul Apărării.

'Aceasta va demonstra capacitatea noastră de a răspunde oricărui act de provocare, inclusiv agresiunilor trădătoare precum a fost atacul cu mină antipersonal', a declarat un purtător de cuvânt al armatei sud-coreene.

Primul exercițiu va avea loc miercuri, iar ultimul înainte de sfârșitul lunii.

Este vorba de exerciții diferite de cele comune care au loc în fiecare an, la scară mare, denumite 'Ulchi Freedom' și care sunt prevăzute să înceată luni și să dureze două săptămâni.

Aceste exerciții comune au provocat mereu furia Coreei de Nord și o escaladare a tensiunilor militare în peninsulă. Phenianul le consideră un fel de repetiție generală la o invazie asupra teritoriului său.

Coreea de Sud îi acuză pe soldații nord-coreeni că au trecut în mod ilicit frontiera pentru a plasa mine antipersonal. Doi soldați sud-coreeni au fost mutilați săptămâna trecută în exploziile care au avut loc în zona demilitarizată ce se întinde pe doi kilometri de o parte și de alta a frontierei.

Ca represalii, Seulul a promis că va face Coreea de Nord să plătească 'un preț mare' și a reluat războiul său de propagandă la frontieră, prin intermediul mesajelor difuzate cu ajutorul unor magafoane puternice. De asemenea, Coreea de Sud și-a întărit securitatea la frontieră.

Coreea de Nord nu a răspuns încă la acuzațiile pe care i le aduce Seulul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Coreea de Sud anunță desfășurarea unor exerciții comune cu SUA