Antena Meniu Search
x

Coreea de Sud, presată să schimbe legea stagiului militar pentru a-i scuti pe membrii BTS de armată. Trupa e considerată "simbol cultural"

Dazbateri aprinse în Coreea de Sud. Țara trebuie să decidă dacă membrii trupei BTS, care fac furori la nivel internațional, pot sau nu să fie exceptaţi de la serviciul militar obligatoriu.

de Redactia Observator

la 15.05.2022, 11:22

Vezi și

În Coreea de Sud, aproape toți bărbații, începând cu vârsta de 20 de ani, sunt obligați să facă un stagiu de 18 luni în armată. Excepții pot face doar sportivii și artiștii care aduc laude țării.

Totuși, formația BTS nu ar putea fi scutită, din cauza genului muzical. Doar interpreţii de muzică clasică pot fi acum scutiţi. Comunitatea internațională pune presiune pe autoritățile sud-coreene, încă din 2020, să modifice această regulă.

BTS este, astfel, prima trupă luată în considerare pentru o astfel de scutire, în istoria sud-coreeană. Deja, ministrul Culturii din această ţară a catalogat trupa drept un simbol cultural. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Coreea de Sud, presată să schimbe legea stagiului militar pentru a-i scuti pe membrii BTS de armată. Trupa e considerată "simbol cultural"