Antena Meniu Search
x

Video Corespondenţă Observator din Israel. Armata israeliană aşteaptă ordinul de invazie terestră după ce a expirat ultimatumul dat civililor din Gaza

Război Israel - Hamas. Bianca Iacob este la graniţa Israelului cu Fâşia Gaza. A fost o zi grea, cu multe incertitudini în ultimele ore ale ultimatumului anunțat de armata israeliană pentru ca civilii să părăsească Fâșia Gaza.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 14.10.2023, 20:22

Vezi și

Bianca Iacob, reporter Observator: "Incertitudini sunt în continuare în ceea ce privește această ofensivă terestră. Așteptăm să vedem ce discuții sunt în cabinetul de război condus de Beniamin Netanyahu și care va fi decizia luată, pentru că sunt presiuni din partea celor ai căror apropiați au fost răpiți de Hamas. Dee cealaltă parte sunt civilii care sunt în Fâșia Gaza și pentru care s-au făcut coridoare de evacuare, acel ultimatum despre care vorbim pentru ca cetățenii să poată merge către un loc sigur. Se vorbește tot mai des despre această ofensivă terestră însă nu știm momentul. De câteva zile zile spunem că poate fi vorba despre ore sau despre câteva zile.

Însă, bombardamentele nu s-au oprit aici, în Israel, și nici în Fâșia Gaza. Au fost atacuri de la sol, obuze aruncate spre Fâșia Gaza, însă și de dincolo au fost lansate atacuri aeriene. Până mai devreme, în zona în care ne aflăm, s-au auzit obuzele armatei israeliene care au fost aruncate spre Fâșia Gaza. Suntem la intrarea în Sderot, intersecția dintre oraș și kibuțul Niram, în care liderii Hamas au vrut să intre dar au fost împiedicați de locuitori. Sderot este acum păzit de poliție și armată, nu mai sunt locuitori în oraș."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Corespondenţă Observator din Israel. Armata israeliană aşteaptă ordinul de invazie terestră după ce a expirat ultimatumul dat civililor din Gaza