Antena Meniu Search
x

Hamas cere combustibil în schimbul eliberării ostaticilor. Condiţia lui Biden pentru o încetare a focului. Corespondenţă Observator din Israel

Război Israel - Hamas. Situaţia celor peste 200 de ostatici rămâne în continuare sub un mare semn de întrebare. Gruparea Hamas spune că vor fi eliberaţi în momentul în care Israelul va opri ofensiva. Şi combustibilul este monedă de schimb.  

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 24.10.2023, 12:58

Vezi și

Preşedintele american Joe Biden a fost întrebat dacă ar trebui negociată o încetare a focului între Hamas şi forţele israeliene. Liderul de la Casa Albă a răspuns: până când toţi ostaticii nu vor fi eliberaţi nu se poate discuta despre o încetare a focului. 

Astăzi, în Israel, se află preşedintele francez Emmanuel Macron. Acesta s-a întâlnit deja cu omologul său israelian şi a reiterat apelul ca ostaticii să fie eliberaţi, cerând ca acest conflict să nu degenereze într-unul global, mai ales că sunt implicate şi forţe susţinute atât de Iran cât şi de Liban. 

Teroriştii Hamas ar condiţiona eliberarea ostaticilor de primirea de combustibil, necesar pentru funcţionarea generatoarelor. Israelul nu va face acest lucru în perioada următoare, tocmai de aceea negocierile se fac prin ţări terţe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Hamas cere combustibil în schimbul eliberării ostaticilor. Condiţia lui Biden pentru o încetare a focului. Corespondenţă Observator din Israel