Antena Meniu Search
x

Video Corespondență Observator din Israel. Imaginile dezastrului în Şderot, aproape de granița cu Gaza. Atacurile curg din oră în oră, de aproape 5 zile

Război Israel - Hamas. În mijlocul coşmarului din Israel se află şi echipa Observator. Bianca Iacob şi Marian Tănase au ajuns foarte aproape de graniţa cu Fâşia Gaza în Şderot şi sunt martorii atacurilor care curg din oră în oră de aproape 5 zile. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 11.10.2023, 14:47

Vezi și

Spre deosebire de alte orașe, aici, în Șderot, oamenii pe care i-am văzut pe stradă sunt foarte puțini. Există, în schimb, foarte multă armată și poliție.

Suntem la 3 km de primul oraș de la granița cu Gaza.

Bianca Iacob, reporter Observator: Ce vedeți acum în imagini sunt, practic, consecințele dezastrului de aici. O fostă secție de poliție a fost distrusă. S-au dus lupte grele aici, în Șderot. Mai mulți polițiști au fost uciși, dar și teroriști.

A cincea zi de infern în Israel

Pe acelaşi subiect

Israelul a intrat în cea de-a cincea zi de război după ce diferite grupuri teroriste palestiniene au atacat, într-un asalt surpriză în mai multe direcții, condus de Hamas, din Fâșia Gaza. Atacul a făcut peste 1.200 de morți, iar până la 150 de oameni  luați ostatici. Din partea palestinienilor, ultimul bilanţ arată că 1.055 de oameni au murit în Gaza. Alte 5.184 de persoane au fost rănite în timpul ripostei forţelor israeliene împotriva Fâşiei Gaza. Între timp, armata israeliană a anunţat că a primit primul avion cu muniţie din SUA.

Israelul a bombardat sudul Libanului miercuri dimineaţa, după noi tiruri cu rachete ce au vizat teritoriul său. Armata israeliană a anunţat că bombardează teritoriul libanez "ca răspuns la rachetele antitanc ce au vizat soldaţi israelieni". Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat, în cursul unei discuţii telefonice cu preşedintele american, Joe Biden, că atacul Hamas asupra Israelului a fost "de o sălbăticie nemaivăzută de la Holocaust".  Presa israeliană anunță, miercuri dimineața, că în bombardamentele de azi-noapte a fost ucis fratele liderului militar al grupării Hamas.

Armata israeliană a mobilizat 300.000 de rezerviști pentru o incursiune fără precedent în Gaza, notează CNN. Unele voci speculează o posibilă reocupare a enclavei. Vor avea de înfruntat o grupare Hamas care a demonstrat un nivel de capacitate militară mult peste ceea ce se credea anterior şi bine pregătită pentru următoarea fază a acestui război. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Corespondență Observator din Israel. Imaginile dezastrului în Şderot, aproape de granița cu Gaza. Atacurile curg din oră în oră, de aproape 5 zile