Antena Meniu Search
x

"N-am mai trăit aşa ceva, atâta teroare şi cruzime". Mărturiile românilor care au scăpat din infernul dezlănţuit de Hamas în Israel

Război Israel - Hamas. Tot mai mulţi români, nevoiţi să fugă din calea bombelor din Israel, se întorc acasă. Azi-noapte, alte două curse de repatriere au ajuns pe Aeroportul Otopeni. Sunt sute de oameni care, timp de patru zile, au trăit războiul altora pe propria piele. Până acum 1.200 de oameni au pierit ucişi de gruparea teroristă Hamas. Din tuneluri subterane, islamiştii ameninţă că îi vor executa şi pe cei luaţi ostatici dacă Israelul continuă să bombardeze Fâşia Gaza. 

de Redactia Observator

la 11.10.2023, 14:04

Vezi și

După patru zile în care au fost prinşi sub teroarea rachetelor, aproape 200 de români se bucură, în sfârşit, de linişte. Printre ei şi o mamă care răsuflă uşurată că îşi simte, din nou, copiii în siguranţă după ce au trăit doar în sunetul asurzitor al bombardamentelor.

"Copiii nu stau pe stradă, nu pot ieși, magazinele sunt goale, nu mai e nimic acum în supermarket. Am venit doar că să scap de război pentru că e traumatizat unul dintre copii. Nu doarme noaptea, dacă trece un avion sare", a declarat o româncă întoarsă acasă.

De patru ani, acest român trăieşte la şapte kilometri de Tel Aviv. Războiul din Ţara Sfântă l-a convins să se întoarcă definitiv în România, împreună cu fetiţa lui de doar 7 luni. "Ne trezeam din somn panicați, trebuia să ne ridicăm și să fugim înspre buncăr. Israelul a mobilizat 300.000 de rezerviști pentru războiul acesta și au de gând să curețe Fâșia Gaza de teroriștii care au atacat. Chiar înainte să ne pornim noi s-au infiltrat foarte mulți. N-am mai trăit așa ceva și atâta teroare și cruzime ce am putut să vedem în mass media de acolo o să rămânem marcați cred pentru toată viață".

Printre cei care au fugit de teroarea războiului este şi un adolescent de 14 ani care a avut curajul să plece de unul singur din calea teroriştilor la rudele din România.

Pe acelaşi subiect

Adolescent: Au început să fie alarme cam de şase ori.

Reporter: Cum a fost să stai singur în toată mulţimea aia din aeroport?

Adolescent: A fost o nebunie, au fost toţi oamenii care au fugit cu mulţi copii.

Bilanţul victimelor Hamas

1.200 de oameni însă n-au mai apucat să se salveze. Este cel mai recent bilanţ al victimelor Hamas. Alţi peste 3.000 de oameni au fost răniţi, în timp ce soarta a peste 100 de ostatici rămâne incertă. Azi-noapte, avioanele şi dronele israeliene au lansat noi atacuri împotriva ţintelor Hamas.

Un bloc în care locuia familia lui Mohammed Deif, considerat creierul atacului terorist, a fost pus la pământ. Fratele şi fiul liderului militar ar fi fost ucişi. Cel puţin 950 de oameni au murit în Gaza în urma atacurilor israeliene.

Comandanţii israelieni vorbesc despre adevărate masacre în kibuţurile de la graniţa cu Gaza. Imaginile filmate de jurnaliştii străini arată familii întregi executate, oameni decapitaţi, case şi maşini incendiate.

Itai Veruv, comandantul forţelor speciale israeliene: Vedeţi bebeluşii, mamele, taţii în dormitoare, în camerele de protecţie şi cum i-au ucis teroriştii. Nu este un război, nu este un câmp de luptă. Este un masacru, o acţiune teroristă!

Potrivit unor surse, administraţia Biden colaborează cu alte ţări la un plan care să creeze coridoare verzi pentru evacuarea civililor din Gaza în Egipt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Evenimente » "N-am mai trăit aşa ceva, atâta teroare şi cruzime". Mărturiile românilor care au scăpat din infernul dezlănţuit de Hamas în Israel