Meniu
Search
x

Liderii lumii, apel la unitate în fața pericolului coronavirusului

În aceste momente dificile pentru o lume întreagă, teama şi lipsa de unitate pot fi mai contagioase decât pandemia. Conducătorii lumii taxează tendinţele de divizare între state, în timp ce liderii români îndeamnă la măsuri care să ne întărească pe plan intern.

De Redactia Observator la 16.03.2020, 21:39
Vezi și
  • Liderii lumii critică tendința de divizare între state.
  • Liderii români îndeamnă la măsuri de întărire pe plan intern.

În aceste momente dificile pentru o lume întreagă, teama şi lipsa de unitate pot fi mai contagioase decât pandemia. Conducătorii lumii taxează tendinţele de divizare între state, în timp ce liderii români îndeamnă la măsuri care să ne întărească pe plan intern. Este singura armă pe care o avem pentru a conta în această bătălie cu un duşman extrem de puternic.

EMMANUEL MACRON, Președintele Franței: Diviziunile nu ne vor permite să răspundem crizei globale de astăzi ci mai degrabă capacitatea noastră de a evalua şi de a acţiona împreună.

Este îndemnul pe care, într-o formă sau alta, îl dau liderii de opinie, politici sau de afaceri din toată lumea. Coronavirusul va testa alianţe, naţiuni şi felul în care răspundem acestei provocări ne poate decide viitorul.

MARIO MONTI, fost premier și economist italian: Când văd anumite declaraţii făcute de şefi de guvern ai ţărilor europene sau Statelor Unite, sunt uimit de întârzierea cu care vin şi de tonalitatea greşită.

”Este o urgenţă de sănătate care nu are graniţe. (...)Trebuie să fim împreună în asta, dacă o ţară va beneficia, vor beneficia toate, va beneficia lumea întreagă. Pe acelaşi principiu, dacă suferă o ţară, va suferi lumea întreagă”, declară Leana Wen, profesor de sănătate publică la Universitatea George Washington.

Să începem noi să ne întărim pentru a face lumea mai puternică. Acesta este îndemnul profesorului Dan Voiculescu pentru a trece cu bine prin aceste evenimente istorice.

”Patriotismul, consolidarea instituțiilor statului, dezvoltarea pieței interne și a clasei de mijloc sunt esențiale, mai ales în contextul globalizării. (…) În sinteză, menținând și dezvoltând actualele parteneriate internaționale, este necesar să nu uităm niciun moment că "noi suntem români", a transmis profesorul Dan Voiculescu.

Antreprenorii români propun o serie de măsuri pentru a menţine în mişcare motoarele economiei româneşti. Bonificarea societăţilor comerciale ar fi un prim pas.

”Pe această perioadă, firmele ar putea să plătească  salariatului 75% din salariul de încadrare corespunzător locului de muncă ocupat, iar bonificaţia ar consta în scutirea de la plata taxelor salariale (CAS si CASS)”, afirmă Dan Șucu, reprezentant al Asociației Marilor Reţele Comerciale din România.

Iar asigurările că suntem în direcţia bună vin de la cel mai înalt nivel.

"În România, există stabilitate pe plan macroeconomic", a spus Mugur Isărescu.

Paşii pentru a putea învinge coronavirusul ar trebui să fie stabilitatea şi coerenţa în măsuri. Şi, ce e mai important, să învăţăm să ne ajutăm singuri, pentru că doar aşa vom putea întinde o mână de ajutor celor care au mai multă nevoie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Liderii lumii, apel la unitate în fața pericolului coronavirusului