Antena Meniu Search
x

Coronavirusul s-a extins la Milano și Torino. 60 de infecții confirmate în Italia

Coronavirusul s-a extins și la Milano, al doilea mare oraș din Italia. Conform medicilor, 59 de infecții au fost raportate în Peninsulă. Doi pacienți au murit.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 22.02.2020, 22:33

Medici în costume de protecție verifică dacă sunt cazuri de coronavirus
Primele cazuri de coronavirus au fost semnalate la Milano și Torino - Profimedia Images
  • Pacientul din Milano un bătrân de 78 de ani.
  • Bărbat de 40 de ani spitalizat la Torino.

Coronavirusul s-a extins și la Milano, al doilea mare oraș din Italia, dar și la Torino. Conform medicilor, 60 de infecții au fost raportate în Peninsulă. Doi pacienți au murit.​

La doar câteva ore după ce a fost semnalat primul caz de coronavirus din Milano, medicii italieni au anunțat un al doilea pacient cu Covid-2019 în oraș. Este vorba despre un localnic din Mediglia, o suburbie din sudul zonei metropolitane. Pacientul era internat la Spitalul Melegnano, iar, după confirmare, doctorii au decis transferarea lui la Spitalul Sacco.

Primul caz de coronavirus din Milano e al unui pacient în vârstă de 78 de ani, din Sesto San Giovanni, o suburbie a orașului.

Alertă în spitalul din Milano

Conform Corriere della Serra, bătrânul este internat de o săptămână la Spitalul San Raffaele.  Confirmarea că are Covid-19 a venit însă abia sâmbătă seară.

În spital s-a declanșat acum o adevărată alertă. Medicii încearcă să afle cine sunt doctorii, asistentele medicale și pacienții cu care bătrânul a intrat în contact în această perioadă de spitalizare.

De asemenea, oficialii din Milano evaluează dacă trebuie să impună măsuri excepționale în fața pericolului coronavirusului.

Primul caz de coronavirus și la Torino

La Torino, a fost confirmat cu Covid-19 un bărbat de 40 de ani, care a fost spitalizat la Amedeo di Savoia. La izolare au fost internați și soția, dar și cei doi copii ai pacientului.

”Are febră, dar nu viața sa nu e în pericol”, a transmis Luigi Icardi, responsabil regional cu sănătatea, în Piemont.

Potrivit La Stampa, bărbatul a fost în contact cu ruda unei persoane infectate din Lombardia.

Creștere alarmantă a cazurilor

La nivelul Italiei au fost raportate 59 de cazuri, conform informațiilor transmise sâmbătă seară. Sunt cu 8 mai multe față de bilanțul furnizat în cursul după-amiezii.

Cele mai multe cazuri sunt în Lombardia, 46, între care și doi medici. Alte 12 cazuri sunt în regiunea Veneto, iar 1 în Piemont.

Coronavirusul a ucis doi pacienți în Italia, cel de-al doilea deces fiind anunțat tot sâmbătă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Coronavirusul s-a extins la Milano și Torino. 60 de infecții confirmate în Italia