Antena Meniu Search
x

Coronavirus la peste 40 de şcoli din Berlin. Sute de elevi şi profesori, în izolare

41 de şcoli din Berlin au devenit focare COVID 19 la 2 săptămâni de la redeschiderea lor. Sute de elevi şi profesori sunt, acum, în izolare. Copiii trebuie ţinuţi departe de toţi membri familiei şi obligaţi să poarte mască şi în casă. În caz contrar, sunt luaţi de lângă părinţi şi duşi în centre speciale, timp de 14 zile. Măsura a stârnit revoltă printre părinţi. 

de Greta Gavrilă

la 24.08.2020, 23:47

Vezi și
  • Berlinul a fost primul oraș german care a deschis școlile.
  • Restul orașelor vor redeschide școlile până pe 14 septembrie.

În şcoli primare, profesionale sau în licee, pandemia a lovit elevi de toate vârstele. În două săptămâni de la redeschidere, 41 de instituţii de învăţământ au intrat în carantină, după ce printre copii şi profesori, au fost confirmate zeci de cazuri de coronavirus. 

Berlinul a fost primul oraş care a redeschis şcolile. Copiii sunt obligaţi să poarte mască pe holuri, în timpul recreaţiilor, dar nu şi la ore. Ceea ce îi îngrijorează pe părinţi. Printre ei, şi mulţi români.

Daniel, român din Germania: Acum, nu ştiu în ce măsură o să fie respectată toată treaba asta. Sunt copii... Au şi o cantină a şcolii unde mănâncă. Se mănâncă laolaltă. Nu am văzut prea multe restricţii, acolo. 

Toate şcolile din Germania urmează se se redeschidă treptat până la 14 septembrie. Înainte de a reveni la catedră, toţi profesorii sunt testaţi.

Daniel, român din Germania: Acum am primit şi noi o scrisoare pe e-mail de la şcoală. Mască în primul rând. Noi i-am cumpărat şi o sticluţă de dezinfectant. Noi, sincer, avem încredere totală în ei. 

Există şi voci care spun că măsurile din şcolile din Berlin sunt prea relaxate. Iar copiii şi profesorii ar trebui să poarte măşti peste tot, nu doar pe holuri. Măsura este întărită de şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii care recomandă portul măştii pentru toţi copiii de peste 6 ani.

Maria Van Kerkhove, reprezentant OMS: Trebuie să reducem gradul de infectare în şcoli. Am dat recomandări despre modul în care trebuiesc deschise şcolile. Este important, şi toată lumea este de acord, că şcolile trebuie să fie deschise în siguranţă. 

Hotărâţi să redeschidă şcolile din septembrie, britanicii susţin că elevii au şanse mai mari să ia virusul de la un membru al familiei, decât de la un coleg de clasă. 

În Europa, epidemiologii avertizează că un al doilea val al pandemiei este iminent. În ultimele două săptămâni, continentul a înregistrat cel mai grav bilanţ al infectărilor: aproape 67 de mii de cazuri confirmate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Coronavirus la peste 40 de şcoli din Berlin. Sute de elevi şi profesori, în izolare