Antena Meniu Search
x

Corupţie în Ucraina. În plin război, deputatul Iuri Aristov şi-a petrecut vacanţa în Maldive. Zelenski îl acuză de trădare

Acuzaţii de corupţie în Ucraina. Deputatul Iuri Aristov, vicepreşedinte al Comisiei parlamentare a Securităţii Naţionale, Apărării şi Informaţiilor, a fost observat recent într-un hotel de lux din Maldive. În acest context, preşedintele Volodimir Zelenski i-a ameninţat pe politicienii şi oficialii corupţi: "nimeni nu vă va ierta".

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 26.07.2023, 12:27

Corupţie în Ucraina. În plin război, deputatul Iuri Aristov şi-a petrecut vacanţa în Maldive. Zelenski îl acuză de trădare
Corupţie în Ucraina. În plin război, deputatul Iuri Aristov şi-a petrecut vacanţa în Maldive. Zelenski îl acuză de trădare - Slidstvo.info

Iuri Arisotv, un deputat în vârstă de 48 de ani, din cadrul Partidului Servitorul Poporului al lui Zelenski, a fost văzut la jumătatea lui iulie într-un hotel de cinci stele în arhipelagul Maldivelor, scrie site-ului de ştiri Slidstvo.info.

În urma acestor dezvăluiri de presă, David Aharamia, preşedintele grupului partidului prezidenţial, a anunţat marţi, într-un comunicat, că a cerut ”suspendarea imediată” a deputatului din cadrul grupului parlamentar. ”Am cerut toate documentele despre călătoriile de afaceri şi ca toate infrmaţiile să fie verificate”, a anunţat Aharamia.

Preşedintele Parlamentului ucrainean, Ruslan Stefanciuc, a dezvăluit că a primit o scisoare de demisie a lui Iuri Aristov, care era vicepreşedintele Comisiei parlamentare însărcinată cu Securitatea Naţională, Apărării şi Informaţiilor, al cărui rol este eminamemte strategic.

”Această (scrisoare) va fi examinată în cursul următoarei sesiuni plenare” a Parlamentului, a anunţat el, fără să ofere detalii. Un vot al parlamentului este necesar, în Ucraina, în vederea demiterii din funcţii a unui deputat.

Pe acelaşi subiect

Zelenski îi ameninţă pe politicienii corupţi

Preşedintele Volodimir Zelsnki s-a referit în mod explicit la acest scandal marţi seara, subliniind că a prefera ”insulele staţiunilor balneare pe timp de război” ”este o trădare a principiilor statului”.

”Orice trădare internă, orice «plajă» sau îmbogăţire personală în loc de (apărarea) intereselor Ucraine va provoca cel puţin furie”, a subliniat el în alocuţiunea sa zilnică, cu o privire întunecată. ”Trebuie să munciţi în Ucraina şi pentru interesele poporului ucrainean”, le-a spus el deputaţilor, funcţionarilor şi altor agenţi ai statului.

Condiţiile impuse voiajelor în străinătate ale funcţionarilor sau deputaţilor sunt larg încadrate de la începutul invaziei ruse, în februarie 2022, şi anume prin declarararea legii marţiale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Lucrările de la examenele naționale, corectate digitalizat. Credeţi că acum vor mai fi fraude?

Observator » Stiri externe » Corupţie în Ucraina. În plin război, deputatul Iuri Aristov şi-a petrecut vacanţa în Maldive. Zelenski îl acuză de trădare