Antena Meniu Search
x

Coşmar într-un parc de distracţii din Marea Britanie. Turişti blocaţi în vârful unui roller coaster, la 72 de metri înălţime, în urma unei defecţiuni

Defecţiunea inexplicabilă a roller coaster-ului „The Big One” din parcul tematic Blackpool Pleasure Beach, situat în Lancashire, United Kingdom, i-a lăsat pe turişti suspendaţi la mai bine de 72 de metri înălţime. Îngroziţi, oamenii au fost nevoiţi să iasă din carusel şi să coboare pe scări până la sol. Este a patra defecţiune care are loc de la deschiderea uriaşei atracţii, din 1994.

de Redactia Observator

la 16.05.2022, 12:51

Roller coaster
Turişti blocaţi în vârful unui roller coaster, a 72 de metri înălţime, în urma unei defecţiuni - Profimedia

Coşmarul fiecărei persoane care suferă de veloxrotafobie s-a împlinit în parcul tempatic Blackpool Pleasure Beach, când o aparentă defecțiune i-a lăsat pe oameni suspendaţi la 72 de metri înălţime, relatează Daily Star. Veloxrotafobia, cunoscută mai frecvent sub numele de coasterfobia, este frica de a fi într-un roller coaster. Este cauzată adesea unei persoane care suferă de acrofobie (frica de înălțime), claustrofobie, experiențe traumatice sau de a auzi despre tragedii care implică un roller coaster, cum ar fi o persoană care cade dintr-un astfel de carusel.

Un videoclip surprinde momentul în care caruselul rămâne blocat în punctul cel mai înalt, la mai bine de 72 de metri înălţime. Oamenii au fost nevoiţi să iasă singuri şi să coboae scările laterale până la sol, fără protecţie în cazul în care s-ar fi putut dezechilibra. Videoclipul a fost distribuit de Sallie Ehlen pentru Cheshire Live, care, din fericire, încheiase cursa chiar înainte de producerea defecţiunii.

„Când tocmai ai încheiat cursa Big One şi următoarea se blochează în vârf”, a scris femeia.

Înălțimea impresionantă a roller coaster-ului care valorează 12 milioane de lire sterline îl face vizibil în orizontul orașului Blackpool, relatează Lancashire Live. Este cel mai înalt, dar și cel mai abrupt roller coaster din lume, devenit celebru în lume, fiind cel mai înalt roller coaster din Marea Britanie, precum şi al doilea cel mai rapid din ţară.

Pe acelaşi subiect

Nu este prima dată când roller coaster-ul întâmpină dificultăţi de funcţionare

Roller coasterul a avut probleme şi în trecut. În iulie 1994, la mai puțin de o lună de la deschiderea primei curse de 140 de km/h, 26 de persoane au fost rănite când sistemul informatic nu a reușit să oprească complet unul dintre segmente atunci când se întorcea cu pasagerii la sol. În urma defecţiunii, acesta s-a izbit de un alt vagon cu turişti aflat în staţia de pornire. Cu doar două ore înainte de accident, vagonul în speţă fusese retras timp de o oră din cauza unei defecțiuni la computerul de bord.

În august 2000, o altă defecțiune a computerului de bord a provocat un accident în urma căruia 20 de persoane au fost rănite, două dintre acestea ajungând la spital în stare gravă. Într-o declarație de la acea vreme, conducerea Blackpool Pleasure Beach declarase: „Un vagon oprit care aștepta să intre în staţia de pornire a roller coasterului a fost lovit de un al doilea vagon aflat în mişcare lentă, care nu s-a oprit complet din cauza une idefecţiuni la sistemul de frânare principal al cursei”.

În aprilie 2021, unul dintre vagoanele încărcate cu turişti s-a blocat în partea superioară a caruselului, oamenii fiind nevoiţi, ca de această dată, să coboare singuri până la sol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Coşmar într-un parc de distracţii din Marea Britanie. Turişti blocaţi în vârful unui roller coaster, la 72 de metri înălţime, în urma unei defecţiuni