Antena Meniu Search
x

Video Coşmar pentru turiştii care au ales Grecia ca destinaţie de vacanţă. Ploile torenţiale şi inundaţiile au făcut prăpăd în mai multe zone din ţară

Vacanţă de coşmar pentru turiştii aflaţi în Grecia în această perioadă. Meteorologii avertizează că până pe 27 august cel puţin jumătate din teritoriul ţării va fi afectat de ploi torenţiale şi inundaţii. Două femei au fost salvate în ultima clipă dintr-o casă care a luat foc din cauza unui fulger. 

de Redactia Observator

la 25.08.2022, 20:43

Vezi și

Cerul s-a rupt ieri peste mai bine de jumătate din teritoriul elen. Cantităţi record de precipitaţii pentru luna august au căzut în multe dintre destinaţiile turistice căutate şi de români. În acest scenariu de coşmar s-a trezit şi Felix Romoşan, aflat în vacanţă alături de familie în staţiunea Skala Potamias din Thassos.

Felix Romoşan, turist român în Thassos: Vântul a bătut extrem de puternic. Zburau prosoapele şi jucăriile pe plajă. Am văzut maşini inundate, blocate în apă şi nămol şi am auzit de la prieteni că au avut maşinile pline de apă.

Când furtuna s-a mai liniştit, turiştii români şi-au făcut curaj şi s-au întors la plajă.

Felix Romoşan, turist român în Thassos: Era un peisaj efectiv ca după război, zburaseră umbrele, şezlonguri, scaune. Terase foarte atractive şi frumos amenajate. Au fost practic reduse la grămezi de lemn şi totul îmbibat în nămol.

Pe acelaşi subiect

Viiturile au adus din zonele de deal şi cenuşa provenită de la incendiile de vegetaţie care au răvăşit insula în urmă cu doar câteva zile.

Felix Romoşan, turist român în Thassos: Şi apa din Skala Potamias este la această oră neagră de la cenuşa care s-a scurs.

La marginea localităţii, o casă a fost cuprinsă de flăcări după ce a fost lovită de un trăsnet. Pompierii au ajuns la timp şi au reuşit să le salveze pe cele două femei aflate înăuntru. Aproape 50 de mii de fulgere s-au produs în primele 24 de ore de la emiterea avertizării de vreme rea. Trăsnetele au lovit şi o turmă de oi, iar 50 de animale au fost ucise.

Furtunile au provocate pagube uriaşe în mai multe zone din ţară

Vijeliile au stricat şi planurile miilor de turişti care se bucurau de vacanţă în Halkidiki, iar în Santorini mai multe maşini au fost prinse într-o alunecare de teren. Cea mai mare cantitate de precipitaţii a căzut în regiunea Attica. Străzile din Atena şi Salonic au fost inundate şi zeci de maşini au rămas blocate în trafic. Şoferii mai ghinionişti s-au trezit cu autoturismele distruse de copaci şi de alte obiecte purtate de rafalele de vânt.

Potopul a fost prevestit miercuri dimneaţă de o trombă marină care s-a format în preajma unei plaje din Mykonos. Insula a rămas acoperită de nori şi ziua şi noaptea. Meteorologii avertizează că ploile torenţiale vor continua încă două zile în mare parte din Grecia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Coşmar pentru turiştii care au ales Grecia ca destinaţie de vacanţă. Ploile torenţiale şi inundaţiile au făcut prăpăd în mai multe zone din ţară