Antena Meniu Search
x

Cei mai faimoși cozonaci românești din New York sunt făcuți de un mexican

Un mexican face cei mai buni cozonaci româneşti din... Statele Unite. De 20 de ani, a învăţat toate secretele aluatului dulce umplut cu nucă. Iar acum le dă lecţii în limba română şi altor cofetari din New York.

Vezi și

Un mexican face cei mai buni cozonaci româneşti din... Statele Unite. De 20 de ani, a învăţat toate secretele aluatului dulce umplut cu nucă. Iar acum le dă lecţii în limba română şi altor cofetari din New York. Cozonacii calzi ajung pe mesele americanilor, care ne-au împrumutat tradiţia de Crăciun. Corespondentul nostru în America a testat reţeta şi a dat verdictul. 

El este Carlose Mejia, un cofetar mexican care face cozonaci după o reţetă sută la sută românească. Ştie toate secretele desertului tradiţional.

Din laboratorul din New York, cozonacii ajung la clienţi de toate naţionalităţile. Americanii îi spun "sweet bread", adică pâinea cea dulce. Odată ce au gustat, cumpără mereu.

Clienţi fideli sunt mai ales românii noştri, stabiliţi în America. De dorul gustului de acasă, vin şi de la sute de kilometri depărtare să cumpere cozonac proaspăt. 

Ion Niţă este proprietarul cofetăriei pe care a deschis-o acum 35 de ani şi în care angajaţi americani, mexicani şi columbieni învaţă reţete româneşti. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În New York sunt peste 140 de mii de români, iar în întreaga ţară - peste un milion. Şi-au construit peste Ocean o mică Românie. 

Pe o stradă din cartierul newyorkez Queens se afla unul dintre cele mai renumite restaurante cu specific românesc. Peste drum este cabinetul unui medic stomatolog roman, iar la nici 500 de metri este patiseria unde se fac cei mai buni cozonaci românești din New York.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Cei mai faimoși cozonaci românești din New York sunt făcuți de un mexican