Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Luminile de Crăciun s-au aprins în Bethleem. Creştinii şi musulmanii se roagă pentru pace în Orientul Mijlociu

Spiritul Crăciunului a cuprins oraşul Naşterii Mântuitorului, Bethleem, din Cisiordania. Creştini sau musulmani, localnicii s-au rugat pentru pace.

de Redactia Observator

la 03.12.2017 , 09:05

Spiritul Crăciunului a cuprins, ca în fiecare an, oraşul Naşterii Mântuitorului, Bethleem, din Cisiordania. Creştini sau musulmani, localnicii s-au rugat pentru pacea care se lasă de mult aşteptată în Orientul Mijlociu.

La Bethleem, oraşul biblic locuit astăzi de palestinieni, deschiderea sezonului de Crăciun urmează un scenariu mai deosebit. Ziua a început cu o paradă a fanfarelor de la şcolile din oraş. Muzica nu avea legătură cu marea sărbătoare a creştinătăţii dar tinerii instrumentişti şi-au luat misiunea foarte în serios.

Prin oraş au defilat şi membrii forţelor de securitate palestiniene, al căror rol este foarte important într-o regiune unde violenţa poate izbucni oricând.

Vezi și

În fruntea unei procesiuni de călugări, în oraş a sosit custodele catolic al Ţării Sfinte, reprezentantul Papei în Orientul Mijlociu. El a fost întâmpinat de un prelat ortodox, alături de care a intrat în biserica Naşterii Mântuitorului. 

Seara a adus momentul cel mai aşteptat de localnici şi de sutele de turişti: aprinderea luminilor în uriaşul pom de Crăciun din faţa bisericii - de fapt, o structură metalică împodobită cu globuri şi lumini. 

A urmat un impresionant foc de artificii, în acorduri de muzică tradiţională. În piaţă au răsunat însă şi colinde occidentale, cântate cu entuziasm de artişti locali şi invitaţi străini.

La Bethleem, festivităţile de Crăciun sunt cele mai importante momente ale anului. Oamenii speră, de fiecare dată, că următorul an le va aduce pacea mult aşteptată. Până acum, însă, rugăciunile nu le-au fost împlinite.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Luminile de Crăciun s-au aprins în Bethleem. Creştinii şi musulmanii se roagă pentru pace în Orientul Mijlociu