Antena Meniu Search
x

Cresc reinfectările cu coronavirus, însă OMS îndeamnă la calm

Răspândirea coronavirusul este în scădere la nivel global, însă omenirea se confruntă cu o nouă problemă: reinfectarea. În ultimele 48 de ore au fost confirmate trei astfel de cazuri. OMS susţine însă că nu este încă momentul să tragem semnalul de alarmă întrucât numărul de reinfectări este mic.

de Redactia Observator

la 26.08.2020, 10:46

Vezi și
  • Trei cazuri de reinfectare în ultimele 48 de ore
  • Vaccinul rămâne cea mai sigură soluţie

Margaret Harris, medic World Health Organization: Pare să nu fie ceva care se întâmplă în mod regulat, altfel am fi văzut mult mai multe astfel de cazuri.

Cazurile de reinfectare nu sunt un motiv de îngrijorare pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii. După ce ieri un bărbat de 33 de ani din Hong Kong a fost confirmat reinfectat, în ultimele 24 de ore, pe această listă au fost adăugaţi un olandez şi o femeie din Belgia.

Specialiştii OMS susţin că aceste noi tipuri de cazuri pun în lumină importanţa studierii nivelul de protecţie pe care îl poate oferi sistemul imunitar după vindecare.

Margaret Harris, World Health Organization: Avem multe grupuri de cercetare care documentează starea pacienţilor, monitorizează anticorpi şi încearcă să înţeleagă cât de mult durează protecţia oferită de sistemul imunitar natural.

Chiar şi aşa, companiile farmaceutice nu renunţă la ideea producerii unui leac pe bază de anticorpi. Vaccinul rămâne însă cea mai sigură soluţie, iar AstraZeneca este pregătită să producă în masă 3 miliarde de doze de vaccin dezvoltat de Oxford.

Clive Glover, medic: Creştem celule în acest bioreactor şi apoi folosim o versiune de pornire a vaccinului. Acesta infectează celule care se dezvoltă aici şi permite vaccinului să se reproducă singur.

Peste 23,5 milioane de oameni au fost infectaţi la nivel global de la debutul pandemiei.

Virusul nu ţine cont de faimă sau de avere. Miliardarul italian Flavio Briatore, fostul manager al echipei de Formula 1 Renault, este internat în stare gravă după ce a fost testat pozitiv.

Cel mai rapid om de pe planetă, Usain Bolt a fost la rândul său infectat.

Autorităţile jamaicane colaborează acum cu atletul pentru a găsi şi testa zecile de invitaţi prezenţi la petrecerea sa aniversară de săptămâna trecută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Cresc reinfectările cu coronavirus, însă OMS îndeamnă la calm