Antena Meniu Search
x

Militari ruşi continuă să debarce masiv în Crimeea. Rusia neagă ULTIMATUMUL dat forţelor ucrainene

Bazele militare Ucrainiene sunt asediate, şi tot mai mulţi militari dezertează în tabăra rusă.

Vezi și

UPDATE: Preşedintele ucrainean înlăturat de la putere, Viktor Ianukovici, s-a adresat preşedintelui rus, Vladimir Putin, cu scopul de a obţine ajutor militar "pentru apărarea populaţiei ucrainene", a afirmat luni ambasadorul rus la ONU, potrivit Mediafax

UPDATE: Rusia a încălcat dreptul internaţional prin operaţiunile din Crimeea, afirmă preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, apreciind că Moscova este "de partea rea a istoriei" în criza din Ucraina, conform AFP, relatează Mediafax

UPDATE: Flota rusă de la Marea Neagră, staţionată în Crimeea, nu a emis nici un ultimatum militarilor ucraineni, afirmă un purtător de cuvânt al instituţiei, negând informaţiile în acest sens apărute în presă, relatează CNN.

"Informaţiile despre presupusul ultimatum sunt o mizerie", a declarat purtătorul de cuvânt al comandamentului Flotei ruse din Sevastopol.

UPDATE: Flota rusă la Marea Neagră a dat ultimatum forţelor ucrainene din Crimeea să se predea până marţi la ora locală 5.00 (şi ora României), altfel vor fi luate cu asalt, potrivit unor surse de la Ministerul ucrainean al Apărării. 

UPDATE: Militari ruşi continuă să debarce masiv în Crimeea, încălcând acorduri internaţionale, au anunţat luni grăniceri ucraineni, conform AFP, citat de Mediafax. 

Printre ei şi comandantul marinei militare ucrainene, care a jurat credinţă guvernului autonom din Crimeea, la o zi după ce a fost învestit în funcţie de oficialii de la Kiev. 

Aşa că noul regim se vede nevoit să ceară ajutorul liderilor occidentali, care avertizează că ar putea impune sancţiuni Rusiei.

Cu declaraţii dramatice, noii lideri ai Ucrainei au cerut Rusiei să-şi retragă trupele din Crimeea, şi au cerut ajutor Occidentului.

Bazele militare ucrainene din Crimeea sunt încercuite de soldaţi ruşi, care le cer să depună armele. Deocamdată n-au fost confruntări, dar tensiunea este maximă.

Abia numit, noul comandant al flotei militare ucrainene a jurat credinţă guvernului autonom din Crimeea, care nu recunoaşte autorităţile de la Kiev.

"Jur să execut ordinele comandantului suprem al Republicii Autonome Crimeea şi al oraşului Sevastopol, ordine avizate de comandanţii unităţilor sale militare", a spus DENIS BEREZOVSKY, comandantul flotei militare ucrainene. 

Amiralul a fost imediat demis şi acuzat de înaltă trădare. Oricum, potrivit experţilor occidentali, trupele ucrainene nu ar putea opune rezistenţă armatei ruse, mai bine înzestrate şi antrenate.

Manifestaţii pentru unitatea Ucrainei, dar şi unele în favoarea Rusiei au avut loc în regiunile cu numeroasă populaţie rusofonă din estul Ucrainei. Şi chiar în Rusia s-a demonstrat atât în sprijinul preşedintelui Putin, cât şi împotriva războiului. În al doilea caz, protestele au fost urmate de arestări. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Stiri externe » Militari ruşi continuă să debarce masiv în Crimeea. Rusia neagă ULTIMATUMUL dat forţelor ucrainene