Antena Meniu Search
x

Criminalul de la castelul Neuschwanstein, filmat de un martor. Bărbatul a împins două tinere într-o prăpastie de 50 de metri: "Sunt uluit că cineva a supraviețuit"

Bărbatul care a împins două femei într-o prăpastie lângă celebrul castel Neuschwanstein din Germania a fost arestat de poliţie. Una dintre cele două femei a murit din cauza rănilor suferite. Anchetatorii speră să obţină imagini filmate de martori în zona obiectivului turistic pentru a face lumină în acest caz, potrivit presei germane.

de Redactia Observator

la 16.06.2023, 13:35

Vezi și

Atacul s-a petrecut miercuri după-amiază în apropierea unuia din cele mai vizitate obiective turistice din Germania. O femeie de 21 de ani a murit, iar alta de 22 de ani este grav rănită. Cele două tinere se îndreptau spre celebrul castel din Bavaria, sursa de inspiraţie a castelelor Disneyland, când un alt turist, întâlnit pe drum, lângă podul Marienbrucke, le-a convins să-l însoţească la un punct de observaţie izolat.

Aici, se pare că individul a încercat să o violeze pe una dintre femei, iar apoi le-a împins pe amândouă într-o prăpastie adâncă de 50 de metri. Au fost scoase cu ajutorul unui elicopter, însă una din ele nu a supravieţuit. Imediat poliţia a închis podul istoric devenit un loc de întâlnire popular pentru turiști, deoarece oferă o privelişte minunată asupra castelului. Suspectul a fost reţinut după o amplă operaţiune de căutare. Atât el cât şi victimele sale sunt din Statele Unite. Bărbatul a fost pus sub acuzare pentru omor, tentativă de omor şi agresiune sexuală. 

Martorii l-au filmat suspect: "Sunt uluit că cineva a supraviețuit"

Potrivit primilor informaţii, toate cele trei persoane implicate în tragedie sunt americane. Procurorul Thomas Hörmann a relatat pentru Bild că cele două femei de 21 şi 22 de ani s-au întâlnit cu suspectul pe o potecă la est de Marienbrücke și i s-au alăturat. Cei trei au ajuns într-un punct de observație izolat. Acolo bărbatul a atacat-o fizic pe tânăra de 21 de ani. Parchetul suspectează o infracțiune sexuală.

Pe acelaşi subiect

Când a doua tânără, cea de 22 de ani, a vrut să-și ajute prietena atacată, bărbatul a reacționat furios. "A sufocat-o și a împins-o în jos în prăpastie", a spus procurorul. Cealaltă femeie a fost împinsă și ea în prăpastie. Ambele tinere era întinse una lângă alta după ce au căzut de la o înălţime de 50 de metri. În timp ce femeia de 22 de ani era conştientă, prietena ei a fost dusă la spital cu elicopterul, unde a murit. Iniţial, suspectul a fugit de la locul atacului. A fost prins după o desfăşurare masivă de a forţelor de poliţie, care a implicat peste 25 de maşini. 

Agenția Associated Press a relatat că un martor ocular l-a filmat pe bărbat în timp ce era arestat. Suspectul apare pe filmare în cătuşe, purtând blugi, un tricou albastru, șapcă, ochelari de soare. Este escortat de polițiști la o secție din apropiere de Fuessen, în statul Bavaria.

Martorul care l-a filmat a povestit că individul era foarte calm: "Nu a spus nici măcar un cuvânt. Nu a deschis gura, nu a mormăit nimic", a relatat Eric Abneri, şi el turist american.  "Sincer să fiu, sunt absolut uluit că cineva a supraviețuit. E ca și cum ai cădea de pe vârful unui munte" a povestit Abneri.

Mandat de arestare împotriva bărbatului de 30 de ani după atacul la Castelul Neuschwanstein

Suspectul a fost adus joi la Judecătoria Kempten unde a primit mandat de arestare. Poliția a declarat că bărbatul le-a întâlnit pe femei pe o potecă de lângă podul Marienbrücke. Le-a convins să-l urmeze pe un drum izolat sub pretextul că cel spre pod era greu de parcurs. Mai întâi a atacat-o pe tânăra de 21 de ani. "Când tânăra de 22 de ani a vrut să intervină, a sufocat-o și apoi a împins-o în jos pe o pantă abruptă", a declarat poliția bavareză într-un comunicat. Polițiștii au spus şi că este "presupusă o tentativă de infracțiune sexuală asupra tinerei de 21 de ani".

Neuschwanstein este una dintre cele mai populare atracții turistice ale Germaniei. Peste 1,3 milioane de oameni vizitează anual castelul, potrivit oficialilor bavarezi. Situat la aproximativ 126 km de München, castelul a fost construit în secolul al XIX-lea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Criminalul de la castelul Neuschwanstein, filmat de un martor. Bărbatul a împins două tinere într-o prăpastie de 50 de metri: "Sunt uluit că cineva a supraviețuit"