Antena Meniu Search
x

Criză de benzină în Ungaria. Un sfert din staţiile de alimentare se confruntă cu probleme de aprovizionare

Aproximativ un sfert din staţiile de alimentare din Ungaria se confruntă cu probleme în aprovizionarea cu benzină, după ce Guvernul de la Budapesta a decis să plafoneze preţul carburanţilor. Printre acestea se numără 100 de benzinării deţinute de grupul petrolier MOL, potrivit portalului de ştiri Telex.hu, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 29.11.2022, 12:56

Benzinărie din Ungaria
Un sfert din benzinăriile din Ungaria se confruntă cu probleme - Profimedia

Aceste probleme temporare sunt cauzate, în parte, de o cerere crescută creată de decizia Guvernului de la Budapesta de a plafona preţul carburanţilor, în ideea de a reduce impactul inflaţiei asupra consumatorilor, dar şi deciziei grupului petrolier MOL de a efectua lucrări de mentenanţă la principala sa rafinărie, ceea ce a dus la diminuarea livrărilor de carburanţi.

Într-un comunicat de presă publicat pagina sa de Internet, MOL a informat că au existat probleme temporare, care au durat câteva ore, şi care au afectat aproximativ o cincime din benzinăriile MOL în ultimele zile. Reţeaua MOL din Ungaria este compusă din aproximativ 500 de benzinării.

MOL a precizat că introducerea plafonului de preţ la carburanţi a dus la explozia cererii la benzinăriile sale în timp ce competitorii săi şi-au redus în mod semnificativ importurile. Grupul petrolier a adăugat că în ultimele luni a fost nevoit "într-o oarecare măsură" să aprovizioneze până la 1.700 din toate cele 2.000 de benzinării care există în Ungaria.

MOL nu se aşteaptă la probleme de aprovizionare, în această săptămână

Pe acelaşi subiect

De asemenea, MOL a informat că rafinăria sa de la Száhahalombatta funcţionează încă la capacitate parţială şi că deocamdată nu este clar când anume se vor finaliza lucrurile de mentenanţă, adăugând că se aşteaptă să existe probleme de aprovizionare "cel puţin pe parcursul acestei săptămâni".

Guvernul condus de premierul Viktor Orban a introdus plafonarea preţului carburanţilor în luna noiembrie a anului trecut, dar problemele apărute pe partea de aprovizionare au forţat executivul de la Budapesta să reducă amploarea schemei de plafonare în luna iulie, astfel încât cei care conduc automobile de firmă nu mai pot cumpăra carburanţi la preţuri plafonate.

Luni, Guvernul de la Budapesta a anunţat că Ungaria va putea să menţină preţurile plafonate la carburanţi dincolo de data de 1 ianuarie 2023 numai dacă livrările de petrol rusesc via conducta Drujba vor continua fără întrerupere iar rafinăria MOL de la Száhahalombatta va funcţiona în continuare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Criză de benzină în Ungaria. Un sfert din staţiile de alimentare se confruntă cu probleme de aprovizionare