Antena Meniu Search
x

Video Criză economică majoră în Cuba: Oamenii au ieşit în stradă nemulţumiţi de lipsa alimentelor

Protest rar în Cuba. Sute de oameni din Santiago de Cuba au ieşit în stradă nemulţumiţi de lipsa alimentelor şi de întreruperile de energie electrică.

de Redactia Observator

la 19.03.2024, 10:07

Vezi și

Preşedintele ţării a declarat că este dispus să-i asculte şi să le explice eforturile depuse pentru ca situaţia să se îmbunătăţească. Cuba este într-o criză economică majoră, cu scăderi drastice ale salariilor. În acest context, peste 400.000 de oameni au migrat în Statele Unite.

Oamenii sunt nemulţumiţi şi de întreruperilor de curent

Cubanezii au organizat un protest stradal din cauza întreruperilor de curent. De asemenea, oamenii sunt nemulțumiți de penuria de alimente. Protestele sunt rare în Cuba.

Sute de oameni din al doilea oraș ca mărime al Cubei, Santiago, au participat la protest public din cauza întreruperilor cronice de curent și a penuriei de alimente, potrivit BBC. Insula se confruntă cu cea mai gravă criză economică din ultimele trei decenii, mari porțiuni din Cuba rămânând fără energie electrică mai mult de 14 ore pe zi.

Președintele cubanez a dat vina pe sancțiunile SUA, deși economiștii spun că proasta guvernare reprezintă principalul motiv. Pandemia de COVID 19 a amplificat criza economică, provocând o penurie de alimente, combustibil și medicamente.

Guvernul a solicitat ajutorul ONU pentru a combate criza alimentară. De asemenea, cabinetul cubanez a luat o măsură neașteptată impunând o creștere foarte mare a prețului combustibilului. Acesta costă de cinci ori mai mult decât înainte ducând rata inflației la o cotă de cel puțin 30%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Criză economică majoră în Cuba: Oamenii au ieşit în stradă nemulţumiţi de lipsa alimentelor