Antena Meniu Search
x

Video Cu ce armament ar putea ataca Rusia. Experţii militari spun că armata Ucrainei ar rezista doar câteva zile

Dacă va fi un război, experţii militari spun că armata Ucrainei ar rezista doar câteva zile ofensivei ruse. Moscova are a doua cea mai puternică armată a lumii şi a transferat deja la graniţa cu vecinii din Vest un arsenal important.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 24.01.2022, 14:45

Vezi și

Apărarea terestră a Ucrainei ar fi pusă la grea încercare de tancurile din familia T-90. Folosite deja de Rusia în conflicte precum cel din Siria, sunt dotate cu tunuri de calibrul 125 mm cu câte 42 de proiectile. Ca armament secundar, T-90-urile au mitraliere antiaeriene.

Obuzierul autopropulsat Koaliţia-SV similar cu Paladin-ul din SUA, este o altă armă pe care ruşii o pot arunca în lupta cu Ucraina. Poate trage 16 cartușe pe minut, foloseşte obuze ghidate şi are capacitatea de a lovi cu precizie ţinte la distanţe de peste 70 de kilometri.

Ar rezista doar câteva zile

Dacă lupta se mută în aer, apărarea aeriană a armatei ucrainene nu ar rezista mai mult de o zi în faţa bombardierelor Sukhoi 34, cu dublă comandă. Superioare oricărui tip de F, Su-34 sunt echipate cu tunuri de calibru de 30 mm. Supersonicul rusesc poate transporta 12 rachete aer-aer sau aer-sol de diferite tipuri. Tot în aer, ruşii au şi drone extrem de performante care pot ajuta la detectarea țintelor pentru arme.

Unele dintre cele mai temute arme ale Rusiei sunt, însă, sistemele de rachetă Iskander M. 36 de astfel de maşini de luptă ar fi ajuns deja la graniţa cu Ucraina. Iskanderele au rază de acțiune de 500 de kilometri și ruşii se laudă că sunt capabile să depășească sistemele antirachetă americane. sunt dotate cu șapte tipuri de rachete și, numai unul, poate transporta până la zece tipuri de focoase convenţionale dar... şi nucleare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Cu ce armament ar putea ataca Rusia. Experţii militari spun că armata Ucrainei ar rezista doar câteva zile