Antena Meniu Search
x

Video Cum a putut un român să vadă înaintea tuturor cine dădea gol la meciuri. A lovit industria pariurilor

Un român este creierul din spatele celei mai mari fraude din industria pariurilor sportive. Individul, arestat în Spania, ar fi reuşit - cu ajutorul unei reţele performante de sateliţi - să "vadă" rezultatele de la marile competiţii sportive, inclusiv de la Cupa Mondială din Qatar, înaintea caselor de pariuri. Ar fi câştigat astfel sume fabuloase. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 21.12.2023, 13:30

Gruparea era formată din mai multe persoane de cetăţenie română şi bulgară, însă liderul acesteia era un român, potrivit anchetatorilor spanioli. Acesta folosea un sistem tehnologic performant, antene cu satelit gigant, cu care prelua semnalul de la sursă, sursa care transmitea competiţiile sportive, iar cu ajutorul unor coduri obţinute de pe un canal de Telegram iranian, putea să preia semnalul şi să vadă înainte următoarele faze din meci.

Românul câştiga 100 de secunde şi astfel putea să parieze pe ce urma să se întâmple

Câştiga astfel timp, între 100 şi 120 de secunde, până când semnalul de la sursă ajungea la canalele de televiziune, permiţându-i astfel să parieze pe ceea ce urma să se întâmple în competiţia sportivă respectivă. Niciodată pariurile nu erau făcute cu identitatea adevărată, niciodată nu paria un singur om potrivit informaţiilor din ancheta derulată de poliţiştii spanioli, o anchetă de amploare. Acum apar informaţii noi în acest dosar, care leagă practic această reţea de fraudă a pariurilor de la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, dar şi de la alte competiţii importante din afara graniţelor.

Oameni-cheie în mai multe locaţii: angajaţi care validau pariurile

Pe lângă acest lucru, ancheta mai vorbeşte şi despre oameni cheie în anumite puncte, de exemplu la casa de pariuri, un om care valida aceste pariuri şi, de altfel, ar mai fi fost şi alte persoane pe teren care ar fi transmis informaţiile mai departe acestei grupări, pentru a permite să obţină câştiguri importante privind fraudarea acestor pariuri.

Primele arestări au fost făcute în luna septembrie a acestui an, atunci 23 de persoane au fost ridicate de către anchetatorii spanioli, însă ancheta datează cu mult înainte, undeva în 2020 au apărut primele suspiciuni de fraudare la pariuri, vorbeam la vremea respectivă de competiţii de tenis de masă, iată că ancheta merge mai departe şi pe alte paliere sportive şi scoate la iveală şi alte amănunte, o anchetă care este deja la nivel internaţional pentru că Interpol a transmis deja aproape 200 de alerte cu privire la această speţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cum a putut un român să vadă înaintea tuturor cine dădea gol la meciuri. A lovit industria pariurilor