Antena Meniu Search
x

Cum a reuşit o femeie să scape cu viaţă, după ce a fost ţinută ostatică în propria casă, mai bine de 20 de ore, de Hamas: "Ţineau grenada deasupra capului meu"

Mărturia şocantă a unei israeliene ţinută ostatică în propria casă timp de 20 de ore, de gruparea Hamaas, în timpul atacurilor asupra Israelului. Femeia a reuşit să scape cu viaţă din mâinile teroriştilor, după ce a încercat să joace "cartea" hospitalităţii, în ciuda armelor care o ţinteau. 

de Redactia Observator

la 10.10.2023, 15:34

O femeie israeliană ţinută ostatică împreună cu soţul ei în locuinţa lor timp de 20 de ore a povestit că a câştigat timp servindu-i pe militanţii Hamas cu băuturi şi glumind cu ei, relatează Haaretz.

Familia, sechestrată în propria casă mai bine de 20 de ore de gruparea Hamas

Alarma unei sirene care anunţa tiruri de rachetă i-a făcut pe cei doi soţi să se îndrepte spre adăpostul antiaerian din casa lor din Ofakim, a povestit Rahel Edri. Cinci bărbaţi le-au spart între timp ferestrele, pretinzând că sunt de la poliţie, deşi vorbeau în mare parte în arabă.

Bărbaţii au forţat-o apoi pe femeie să urce la etaj, le-au spart telefoanele, le-au pus întrebări şi au scotocit prin dulapuri.

Pe acelaşi subiect

"Au îndreptat o armă spre mine şi au ţinut o grenadă deasupra capului meu", a relatat Edri pentru site-ul de ştiri Walla. "Le-am spus că trebuie să-mi fac insulina, încercând să le distrag atenţia de la faptul că am copii care sunt ofiţeri de poliţie. Le-am oferit băuturi: Coca-Cola Zero, apă", a povestit femeia, potrivit News.

Cum a reuşit femeia să facă rost de timp pentru a ajunge ajutoarele

Atacatorii i-au spus lui Edri că sunt eroi, iar copiii lor le susţin acţiunile. Între timp, ei tot verificau ferestrele pentru a se asigura că nu vine nimeni să salveze ostaticii. Edri spune că a glumit cu atacatorii în încercarea de a câştiga timp pentru ca forţele de salvare să ajungă. "Le-am spus: Te voi învăţa ebraică, iar tu mă vei învăţa arabă", a spus ea. "Am înţeles că era o chestiune de viaţă şi de moarte", a adăugat femeia.

"Dintr-o dată, în jurul miezului nopţii, am auzit forţele speciale intrând", a povestit ea. I-a fost teamă că vor trage accidental în ea. "În loc să ne ucidă, teroriştii au fugit în diverse locuri şi s-au ascuns până când au fost împuşcaţi. Vreau să mulţumesc poliţiei. Ei sunt eroii noştri", a spus Rahel Edri.

Război Israel - Hamas. Zeci de palestinieni au fost uciși marți după ce Israelul a bombardat Fâşia Gaza pentru a patra zi, relatează Al Arabiya și Al Hadath, citând surse. Israelul a transmis că a bombardat peste noapte 200 de ținte în Gaza pentru a-i distruge pe luptătorii Hamas, recunoscuţi drept terorişti de UE. Luni seară, după ore de bombardament intens, lansat de avioanele israeliene, Hamas a ameninţat că va executa câte un prizonier israelian pentru fiecare casă de civili bombardată fără avertisment.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Cum a reuşit o femeie să scape cu viaţă, după ce a fost ţinută ostatică în propria casă, mai bine de 20 de ore, de Hamas: "Ţineau grenada deasupra capului meu"