Galerie foto Cum arată colonia penală unde este închis Alexei Navalnîi: ''Nu ştiam că ar putea fi amenajat un adevărat lagăr de concentrare la 100 de km de Moscova''
Imagini ale coloniei penale din regiunea Vladimir, Rusia, locul în care este închis opozantul Kremlinului, Alexei Navalnîi. Închisoarea este cunoscută pentru controlul strict al deținuților. Militantul a asemănat colonia cu un adevărat lagăr de concentrare.
- Alexei Navalnîi se află în colonia penală numărul 2, de la periferia oraşului Pokrov, în regiunea Vladimir
- Locația exactă a opozantului fusese necunoscută
Criticul Kremlinului, Alexei Navalnîi, este deținut într-o colonie penală din regiunea Vladimir din Rusia, la nord-estul Moscovei, cunoscută pentru controlul strict al deținuților. Acest lucru a fost confirmat luni, printr-un mesaj postat pe contul de Instagram al opozantului.
Locația exactă a lui Navalnîi fusese necunoscută după ce echipa sa juridică a declarat săptămâna trecută că a fost mutat din închisoarea din apropiere de Kolchugino și că nu li s-a spus unde este dus.
Asemănarea cu un lagăr de concentrare
''Trebuie să recunosc că sistemul penitenciar rusesc a reușit să mă surprindă. Nu ştiam că ar putea fi amenajat un adevărat lagăr de concentrare la 100 de km de Moscova'', a declarat acesta. De asemenea, a postat prima imagine din închisoare.
El a precizat că se află în colonia penală numărul 2, de la periferia oraşului Pokrov, în regiunea Vladimir. Avocata lui Navalnîi, Olga Mikhailova, a confirmat că a putut să-l viziteze în colonie.
În postarea sa de pe Instagram, Navalnîi a scris că ''camerele video sunt peste tot, toată lumea este urmărită și la cea mai mică încălcare se face un raport''. El a spus că nu a văzut încă indicii de violență asupra coloniei, dar din cauza ''poziției tensionate a condamnaților'', ar putea ''crede cu ușurință'' rapoartele anterioare de brutalitate.
La mijlocul lunii ianuarie, opozantul a fost luat în custodia poliției la scurt timp după ce a aterizat pe un aeroport din Moscova. Acesta venea din Germania, unde fusese tratat, în urma acuzaţiei de otrăvire. Militantul a insitat că otrăvirea a fost efectuată la ordinele președintelui rus Vladimir Putin. Kremlinul a respins în repetate rânduri afirmația, dar nu a lansat încă o anchetă asupra incidentului, potrivit theguardian.com.
Arestarea lui Navalnîi a declanșat un val de proteste în toată Rusia. SUA și UE au solicitat eliberarea sa. Într-o acțiune coordonată în această lună, Washingtonul și Bruxellesul au impus sancțiuni înalților oficiali ruși, întrucât serviciile secrete americane au concluzionat că Moscova a orchestrat atacul otrăvitor asupra lui Navalnîi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰