Antena Meniu Search
x

Cum arată containerele cu care se vor livra dozele de vaccin anti-COVID în lume? Înainte erau folosite pentru a transporta pește

Este una dintre cele mai mari provocări logistice din istoria modernă: cum vor fi transportate rapid, peste tot în lume, milioanele de doze de vaccin anti-Covid care trebuie păstrate la temperaturi foarte scăzute? O companie a descoperit o soluție – containerele în care transporta pește proaspăt.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 13.12.2020, 08:55

Containerele erau folosite pentru transportul tonului
Containerele erau folosite pentru transportul tonului - Trane Technologies
  • Tehnologia a fost dezvoltată de o companie care funcționează dinainte de cel De-al Doilea Război Mondial.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Thermo King, care a revoluționat transportul de alimente dinainte de cel De-al Doilea Război Mondial, lucrează cu companiile farmaceutice, guvernele și firmele de logistică pentru a se asigura că vaccinurile sunt păstrate la temperaturile potrivite în timp ce sunt transportate spre clinici și spitale. Pentru ca acest lucru să se întâmple, au reutilizat containere folosite  în mod obișnuit pentru transportul tonului proaspăt în Japonia, un process care necesită condiții similare de tempertură, scrie CNN.

"Am luat acele containere și le-am modificat", a declarat Francesco Incalza, președintele Thermo King Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Tonul trebuie depozitat la -60 grade Celsius, sau -76 grade Fahrenheit, pentru a-și menține calitatea și nuanța roșie intensă când ajunge în supermarketuri și restaurante, a explicat Incalza.

Vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de Pfizer (PFE) și BioNTech trebuie depozitat la -70 grade Celsius sau -94 grade Fahrenheit, în timp ce se află în tranzit.

Așadar, Thermo King, care face parte din Trane Technologies, cu sediul în Irlanda, a făcut câteva modificări la containere, adăugând o izolație suplimentară și reglând sistemul de refrigerare, astfel încât să poată fi și mai rece. 

Acum, fiecare container de 20 de metri lungime poate transporta 300.000 de doze de vaccin Pfizer - primul care a fost aprobat de către țările occidentale pentru utilizare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Cum arată containerele cu care se vor livra dozele de vaccin anti-COVID în lume? Înainte erau folosite pentru a transporta pește