Antena Meniu Search
x

Cum au ajuns ruşii să se omoare între ei, într-un bar din Herson: militarii ruşi au mitraliat doi agenţi FSB

Un incident incredibil s-a petrecut în urmă cu mai bine de o lună în Herson, acolo unde militarii ruşi s-au împuşcat între ei. A fost vorba despre un conflict spontan între soldaţii armatei regulate ruse şi agenţii serviciului de informaţii FSB.

de Redactia Observator

la 31.08.2022, 17:46

Cum au ajuns ruşii să se omoare între ei, într-un bar din Herson: militarii ruşi au mitraliat doi agenţi FSB
- Profimedia

Potrivit unor documente oficiale obţinute de Yahoo News, Departamentul de Investigații Militare din Rusia are pe masă un caz bizar în care militarii ruşi au deschis focul asupra unor agenţi FSB. În urma incidentului, trei ruşi au murit, iar alţi doi au fost transportaţi la spital cu răni grave. Totul s-ar fi întâmplat pe 19 iunie, într-un bar din Herson.

Procuratura militară rusă a preluat imediat cazul

Conform sursei citate, care foloseşte informaţii din documentele Armatei Ruse, în data de 19 iunie, ora 20:00, trei agenţi FSB au intrat într-un bar din Herson. Acolo, cei trei ofiţeri de informaţii au văzut cum doi militari ruşi beau fără jenă având în vedere că în acel moment ar fi trebuit să fie la posturile lor. Cei doi soldaţi ruşi, un sergent şi un sergent major, purtau uniforma Armatei Ruse şi implicit putea fi observat de toţi cei din jur că sunt militari gradaţi. Agenţii FSB le-au reproşat celor doi că fac de râs uniforma militară şi le-au cerut să se întoarcă la posturile lor.

În acel moment, unul dintre cei doi militari a scos arma şi a tras focuri de avertisment spre unul dintre agenţii FSB, în podeaua localului. Agentul vizat s-a îndreptat imediat spre militar şi a încercat să-i ia pistolul din mână, moment în care celălalt militar rus a luat mitraliera Kalașnikov şi a început să tragă înspre agenţii FSB fără să mai ţină cont de nimic. Primul militar rus, cel care a tras cu pistolul, a murit pe loc răpus chiar de gloanţele prietenului său. Şi-au pierdut viaţa în acel local din Herson şi doi dintre agenţii FSB.

Cel de-al treilea agent FSB şi militarul rus care a tras cu Kalașnikov-ul au ajuns la spital cu răni grave. Potrivit rapoartelor FSB, în local ar fi fost prezent şi un alt patrulea ofiţer de informaţii. Acesta nu a luat parte la altercaţie, ci atunci când a început scandalul a ieşit din local şi s-a dus direct la superiori să raporteze incidentul.

Departamentul de Investigații Militare pentru flota rusească de la Marea Neagră al Comitetului de Investigații rus anchetează cazul pentru a stabili cu exactitate care dintre cele două "grupări" (n.red. Armata Rusă sau FSB) se face vinovată de producerea incidentului şi ce persoane pot fi trase la răspundere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri externe » Cum au ajuns ruşii să se omoare între ei, într-un bar din Herson: militarii ruşi au mitraliat doi agenţi FSB