Antena Meniu Search
x

Video Cum îşi testează Rusia populaţia în cazul unui atac. Sirenele de avertizare au răsunat în toată ţara

"Atenție, acesta este un test." De la Kaliningrad până la Vladivostok, sirenele au sunat în toate orașele din Rusia. Țara și-a testat sistemul public de avertizare a populației și a curățat de praf buncărele antiatomice sovietice. Teste au avut loc și peste ocean. În Statele Unite, telefoanele din toată țara au primit un mesaj de alertă, care a întrerupt mai multe conferințe ale oficialilor americani.

de Redactia Observator

la 05.10.2023, 20:44

Vezi și

Telefoanele americanilor au sunat concomitent şi au afişat un mesaj prin care erau informaţi că sistemul public de avertizare este verificat.

Alertele au întrerupt mai multe conferințe în care oficialii americani discutau despre Rusia. 

Anthony Blinken, secretar de stat al SUA: Asta este o parte a poveştii, dar iat-o şi pe cealaltă. Iată de ce este foarte important să….S-ar putea să fie prietenii noştri ruşi care ne deranjează.

Mă bucur să aflu că sistemul național funcționează. 

Pe acelaşi subiect

Timp de un minut, oamenii care s-au uitat la televizor sau au ascultat radioul în drum spre casă au auzit un mesaj despre verificările făcute de autoritățile americane. Legile federale impun ca astfel de teste să aibă loc o dată la trei ani. 

Teste şi în Rusia

Şi cetăţenii uşi din toată ţara s-au trezit în sunet de sirene. Oamenii au fost anunţaţi că nu este vorba despre un atac, ci este doar un test.

În plin război cu Ucraina, publicațiile din Rusia au anunțat că vor avea loc astfel de alerte la nivelul întregii țări. Temerile cele mai mari au fost pentru orașele aflate la granița cu Ucraina, unde localnicii s-ar fi putut panica foarte ușor. 

Buncărele atomice sovietice au fost şi ele curăţate de praf

Alexander Sinelnikov, technician: Este folosit ca un buncăr pentru fragmentele de bombe şi alte lucruri. Poate fi folosit şi împotriva chimicalelor şi radiațiilor.

În timp ce testele erau în plină desfăşurare, Ministerul rus al Apărării a anunţat că 31 de drone ucrainene au fost doborâte în regiunile aflate în apropierea graniţei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Cum îşi testează Rusia populaţia în cazul unui atac. Sirenele de avertizare au răsunat în toată ţara