Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Din cauza celor 2 metri a căzut autobuzul". Podul de la Mestre avea o gaură în parapet şi era vechi de 50 de ani. Trebuia reparat în 2016

Indignare din partea presei italienei după ce tragedia de la Mestre ar fi putut fi evitată. Podul de la Mestre, unde a căzut autobuzul electric, a fost construit acum 50 de ani şi trebuia renovat în 2016. Printre victime se numără şi o familie de români. Lucrările de pod au început abia în luna septembrie a acestui an şi viza şi repararea găurii din bara de siguranţă.

de Redactia Observator

la 05.10.2023, 17:35

Lucrările de renovare începute în septembrie nu au ajuns însă la porţiunea de pod pe care a avut loc drama, declară în mai multe interviuri acordate presei italiene viceprimarul Veneţiei însărcinat cu Transportul Renato Boraso.

Autobuzul electric, care aducea aproximativ 40 de turişti străini din centrul istoric într-un camping, a lovit bara de siguranţă - împotriva căreia a rulat pe o distanţă de câţiva metri -, după care a intrat într-o ”gaură” de 1,5 metri în parapet şi a lovit o a doua barieră, iar apoi a căzut de la zece metri, în apropierea unei căi ferate, potrivit unor reconstituiri ale unor publicaţii.

Reacţii din partea presei italiene

Circumstanţele precise ale accidentului erau necunoscute, în continuare, iar ipoteza privilegiată este că şoferului i s-a făcut rău. ”Din cauza celor doi metri fără barieră a căzut autobuzul”, rezumă cotidianul Il Corriere della Sera. La Stampa denunţă ”scandalul barei de siguranţă”. ”Aceste bariere nu sunt conforme legislaţiei actuale, dar erau în epoca în care au fost concepute. Găurile ar fi urmat să fie astupate anul viitor prin lucrări deja decise”, s-a apărat în presă Renato Boraso”Mă opun ca serviciile noastre să fie date drept asasine. Începând din 2016, serviciile noastre se ocupă să repare această porţiune de bară de siguranţă. Nu putem atribui lucrări în valoare de şapte milioane de euro fără licitaţie. Să ne întrebăm de ce în Italia o procedură în vederea unor lucrări trebuie să fie atât de lungă!”, a protestat el.

”Lucrările care au început în septembrie au ajuns până la 400 de metri” de locul de unde a căzut autobuzul, a precizat Renato Boraso.

Bilanţul tragediei este de 21 de morţi şi 15 răniţi, inclusiv cinci în stare gravă. În afară de şoferul italian, au murit nouă ucraineni, patru români, trei germani, doi portughezi, un croat şi un sud-african.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Stiri externe » "Din cauza celor 2 metri a căzut autobuzul". Podul de la Mestre avea o gaură în parapet şi era vechi de 50 de ani. Trebuia reparat în 2016