Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum vor Facebook şi Twitter să lupte împotriva ştirilor false

Companiile Facebook şi Twitter s-au alăturat unei coaliţii de 20 de organizaţii media, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea ştirilor prezentate pe reţelele de socializare şi de a lupta împotriva ştirilor false, informează The Guardian.

de Redactia Observator

la 02.10.2016 , 23:15

 Companiile Facebook şi Twitter s-au alăturat unei coaliţii de 20 de organizaţii media, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea ştirilor prezentate pe reţelele de socializare şi de a lupta împotriva ştirilor false, informează The Guardian.

Între cele 20 de organizaţii media care s-au alăturat reţelei de parteneri, realizată prin First Draft, susţinut de Google, se numără Channel 4 News, The Telegraph, The New York Times, Washington Post, BuzzFeed News, ABC News din Australia şi Agence France-Presse.

Implicarea companiei Facebook este semnificativă în mod special, întrucât reţeaua de socializare are un rol extrem de important în distribuirea şi colectarea ştirilor, îngrijorările în privinţa rolului său în distribuirea de ştiri false sunt în creştere, iar compania impune anumite restricţii de conţinut.

Articolul continuă după reclamă

Reţeaua de parteneri are scopul de a ajuta organizaţiile media să lucreze cu companiile tehnologice pentru a îmbunătăţi calitatea ştirilor prezentate, pentru a eficientiza verificarea informaţiilor din reţelele de socializare, precum şi pentru a creşte accesibilitatea.

Coaliţia mai are scopul de a îmbunătăţi experienţa martorilor contactaţi de organizaţiile media şi de a ajuta utilizatorii reţelelor de socializare să evalueze ştirile pe care le găsesc.

Áine Kerr, managerul de parteneriate media al Facebook, a spus că reţeaua ar ajuta reporterii să utilizeze Facebook pentru a găsi şi a distribui ştiri într-un mod mai eficient.

”Reţeaua va ajuta Facebook să prezinte produsele, instrumentele şi serviciile pe care le-a construit pentru jurnalişti. Învăţăm constant să le îmbunătăţim, pe baza feedback-ului pe care îl primim de la redacţii. Vrem să ne asigurăm că ne creem oportunităţi de a învăţa din industrie şi că le ascultăm continuu întrebările şi feedback-ul”, a spus Áine Kerr.

Membrii reţelei de parteneri vor dezvolta ghiduri, dar recomandările nu vor avea caracter obligatoriu.

First Draft funcţionează ca o coaliţie a unor organizaţii specialiste în ştirile prezentate pe reţelele de socializare şi verificarea lor, între care se numără Storyful, Bellingcat şi Reportedly.

”First Draft lucrează deja cu organizaţiile media şi platformele sociale, astfel că simţim că avem o poziţionare unică, ce ne permite să coordonăm eforturile şi să facilităm un progres real în ceea ce priveşte demersurile pentru schimbările-cheie ce privesc jurnaliştii şi publicurile lor”, a declarat managerul First Draft, Jenni Sargent.

Alte organizaţii care s-au alăturat reţelei de parteneri sunt: Al Jazeera’s AJ+, Breaking News, International Business Times UK, Reveal project, Euronews, Amnesty International, European Journalism Centre şi American Press Institute.

Sursa: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Cum vor Facebook şi Twitter să lupte împotriva ştirilor false