Antena Meniu Search
x

Video Cum vor să îi sfideze ucrainenii pe ruși, de Crăciun. Nici gând să renunțe la brazi, dar au găsit o soluție de compromis

În ciuda bombardamentelor, ucrainenii fac pregătiri pentru Crăciun. Vor să îl celebreze în acelaşi timp cu Occidentul. E drept, nu vor mai fi luminiţe, dar brazii tot vor fi ridicaţi în Kiev, ca locuitorii să simtă spiritul sărbătorilor. Nu vor fi permise adunările mari, pentru că încă este impusă legea marţială. Oficialii fac eforturi pentru restabilirea resurselor energetice cât mai repede posibil. Dar încercările lor sunt de multe ori zădărnicite de noi atacuri ruseşti. Azi-dimineaţă, în regiunea Zaporojie, un punct de distribuţie a gazelor naturale a fost avariat după un atac al ruşilor.

de Redactia Observator

la 30.11.2022, 21:53

Vezi și

Pomii de Crăciun care vor fi amplasaţi în principalele zone din Kiev sunt văzuţi de localnici ca un simbol al speranţei. Nu vor fi împodobiţi cu ghirlande luminoase, cu excepţia unuia singur: Bradul Invincibilităţii din centrul capitalei.

Vestea despre brazii de la Kiev vine după săptămâni în şir în care Rusia a bombardat reţeaua energetică a Ucrainei. Milioane de localnici au rămas fără curent, căldură sau apă. Cel mai recent atac a avut loc azi-dimineaţă, în regiunea Zaporojie. Un punct de distribuție a gazelor a fost avariat şi cuprins imediat de flăcări. Locuitorii din Herson au suportat şi ei încă un bombardament. Faţadele şi geamurile mai multor blocuri au fost spulberate de suflul exploziilor. Năuciţi, localnicii fac calcule.

Ruşii au atacat şi regiunile de graniţă

În Doneţk, cel puțin cinci civili au fost ucişi în ultimele 24 de ore, în urma loviturilor aeriene ale armatei lui Putin. Unele dintre cele mai aprige lupte din estul Ucrainei au loc în jurul orașului Bahmut, care este asediat de luni de zile de forțele rusești.

Ucrainenii se apără aici cu arme din perioada sovietică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cum vor să îi sfideze ucrainenii pe ruși, de Crăciun. Nici gând să renunțe la brazi, dar au găsit o soluție de compromis