Antena Meniu Search
x

Video Cupolă de foc peste Europa. Orașele în care temperaturile vor depăși 30 de grade Celsius

Tot continentul se află sub o cupolă de foc. În mai multe oraşe din Spania, mercurul va urca azi şi mâine la 31 de grade, cu 12 peste media obişnuită pentru această perioadă a anului. În Franţa, meteorologii vorbesc şi ei de un val de căldură neaşteptată, cu până la 35 de grade pe Coasta de Azur. 

de Redactia Observator

la 13.04.2024, 13:55

Vezi și

De o săptămână, temperaturile ridicate au pus stăpânire pe Spania. În zonele de nord, localnicii au început să umple plajele şi parcurile. Iar turiştii au deschis umbrelele de soare şi au făcut cozi la standurile de îngheţată. De vină este o masă de are cald care vine din Sahara. În acest weekend, temperaturile vor atinge 31 de grade în oraşe precum Bilbao şi Zaragoza.

Recordul a fost atins de Insulele Canare

Recordul a fost atins de Insulele Canare, care se confuntă cu vreme demnă mai degrabă de luna august. Vineri, mai multe staţii meteo au înregistrat 38 de grade la umbră, cu peste 16 peste normalul perioadei. Nopţile au adus temperaturi tropicale, cu o minimă de 27 de grade. Aşa că oamenii încearcă să se răcorească aşa cum pot - unii cu ventilatoare, alţii cu apă rece. 

Şi francezii au început să meargă la plajă, în sudul ţării. Meteorologii anunţă 26 de grade la Paris şi în regiunea Normandia. Pe Coasta de Azur, mercurul va urca până la 35 de grade. De câteva zile, turiştii şi localnicii din Nisa au luat cu asalt terasele, promenada şi zonele cu nisip. 

Pe acelaşi subiect

Vara va aduce temperaturi record în Europa

De altfel, vara va aduce temperaturi record în Europa, cu cel puţin două grade peste medie, avertizează agenţiile meteo.

În America de Sud, canicula şi lipsa ploilor au adus măsuri excepţionale. Cuplurile din Bogota au fost rugate să facă duş împreună din cauza unei secete fără precedent. Cartiere mari au fost tăiate de la rețeaua de apă pentru a face față nivelurilor foarte scăzute ale rezervoarelor. Oficialii i-au rugat, de asemenea, pe locuitori să renunţe la spălarea maşinilor şi să folosească apa doar când este strict necesar. De vină este fenomenul El Nino care a adus temperaturi foarte ridicate şi niciun strop de ploaie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Cupolă de foc peste Europa. Orașele în care temperaturile vor depăși 30 de grade Celsius