Antena Meniu Search
x

Un cutremur de 5,6 pe Scara Richter a provocat distrugeri mari în Albania (Video)

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 s-a produs în Albania, sâmbătă după-amiază, la ora 17:04. Seismul a provocat distrugeri în Capitala Tirana și în alte orașe ale țării.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 21.09.2019, 20:28

Un cutremur de 5,6 pe Scara Richter a provocat distrugeri în Albania Vezi și

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 s-a produs în Albania, sâmbătă după-amiază, la ora 17:04. Seismul a provocat distrugeri în Capitala Tirana și în alte orașe ale țării.

Potrivit seismologilor, cutremurul s-a produs în apropierea orașului Durres, în Marea Adriatică, la o adâncime de doar 10 kilometri.

Cutremurul din Albania, urmat de o replică puternică

A fost puternic resimțit în mai multe regiuni ale țării, inclusiv în capitala Tirana, aflată la 30 de kilometri est de epicentru. Panica a fost accentuată și de o replică puternică, de 5,2 pe Scara Richter, produsă la doar 11 minute.

Înregistrările video amator arată distrugerile provocate de seism în orașele din Albania. În Tirana, fațada clădirii unei universități s-a prăbușit parțial peste 2 mașini, care au fost distruse. Un bilanț al victimelor nu a fost precizat, însă peste 20 de oameni ar fi fost răniți, estimează presa locală.

Distrugeri și în alte localități

Într-un sat din apropiere de Tirana, mai multe case s-au prăbușit, iar două persoane au fost rănite, spune ziarul Le Parisien, care citează surse locale.

Alimentarea cu electricitate și liniile telefonice au fost întrerupte în câteva cartiere din Tirana, dar și în localități din jurul capitalei. În Durres, un bloc de locuințe a fost grav avariat de cutremur.

Potrivit seismologilor, cutremurul din Albania a avut încă o replică de 4,7 pe Scara Richter, la ora 19.10.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Un cutremur de 5,6 pe Scara Richter a provocat distrugeri mari în Albania (Video)